Antena 3 CNN Life Eleganța, o atitudine necesară în business și un motiv în plus de a trăi frumos

Eleganța, o atitudine necesară în business și un motiv în plus de a trăi frumos

Trăim într-o lume în care aspectul fizic contează enorm și, fie că ne place sau nu, vom fi întotdeauna judecați în funcție de felul în care ne prezentăm în societate.

Eleganța, o atitudine necesară în business și un motiv în plus de a trăi frumos
Sursa foto: Inara Prusakova/ Shutterstock
de Georgiana Adam    |    09 Noi 2020   •   20:35

Prima impresie joacă un rol semnificativ în multe aspecte ale vieții noastre, inclusiv în relațiile personale și profesionale, de aceea eleganța este importantă.

Mulți vor defini eleganța folosindu-se de detalii vestimentare (alegerea corectă a hainelor), însă este mai mult decât atât. Eleganța include modul în care ne îmbrăcăm, dar și felul în care vorbim și atitudinea pe care o avem față de persoanele cu care interacționăm. Este greșit să credem că hainele scumpe și mărcile celebre ne vor ajuta să devenim eleganți. Dacă nu știm să purtăm un outfit, dacă nu avem atitudinea potrivită, totul este în zadar.

O concepție greșită este că, dacă te îmbraci cu haine scumpe, ești elegant. Realitatea este însă puțin diferită. Când ești elegant, pentru că ți-ai ales un outfit potrivit, în care fiecare element - de la pantofi la cercei - este ales cu grijă, dar și pentru că ești bine educat și ai un comportament adecvat în societate, ești perceput ca o persoană bine îmbrăcată.

Când vine vorba despre eleganță, nu există anumite standarde fixe, dar sunt câteva calități specifice acestei modalități de exprimare:

  • Simetria. Oamenii sunt atrași de tipare, iar lucrurile aranjate simetric sunt considerate, deseori, frumoase și elegante.
  • Simplitatea. Mai puțin înseamnă mai mult este o atitudine potrivită când ne referim la eleganță și asta pentru că extravaganța nu este văzută ca o modalitate de exprimare elegantă.
  • Atemporalitatea. Lucrurile atemporale sunt cele mai elegante. Trendurile se schimbă, iar moda este ofertantă, însă nu toate creațiile pot fi considerate elegante ori potrivite pentru anumite persoane. Obiectele vestimentare atemporale sunt printre cele mai bune opțiuni dacă vrei să alegi eleganța.

De ce este eleganța importantă în business

Oamenii sunt creaturi vizuale. Multe dintre impresiile noastre despre lucruri, situații sau persoane depind de ceea ce vedem prima dată. În business, deși pregătirea profesională și talentul sunt elementele-cheie, prima impresie este, de asemenea, importantă. A fi elegant este un factor care poate influența succesul unei afaceri.

Outfitul și atitudinea sunt remarcate de persoanele dintr-o încăpere înainte de a susține o prezentare în care să îți arăți talentele profesionale. Astfel, prima impresie este formată. În cazul unei păreri negative, schimbarea acesteia ar putea fi mai greu de realizat decât ai crede. De aceea, este esențial să faci o bună impresie.

În plus, felul în care te prezinți este o reflexie a personalității tale. Dacă porți o ținută elegantă și ai o atitudine prietenoasă și decentă, cei din jur vor crede despre tine că ești o persoană educată și cu un simț estetic plăcut.

Cu toate că modul în care te îmbraci și felul în care te comporți sunt esențiale în crearea primei impresii, vestimentația este cea care poate influența atitudinea. Îmbrăcămintea elegantă te poate ajuta să capeți mai multă încredere în forțele proprii și, implicit, mai mult curaj să faci față oricărei provocări.

Așadar, un stil elegant nu ține doar este vestimentație, ci este un mod de viață. Eleganța vine din lucruri aparent mărunte - să fii calm, relaxat și încrezător - și ne permite să ne trăim viața în numeroase moduri. A alege să ai un mod de viață elegant trebuie să vină din dorința de a te dezvolta ca persoană și a dobândi o atitudine mai potrivită cu aspirațiile și credințele tale.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close