Antena 3 CNN Life Familie 9 tehnici eficiente de combatere a stresului si de prevenire a cancerului

9 tehnici eficiente de combatere a stresului si de prevenire a cancerului

 9 tehnici eficiente de combatere a stresului si de prevenire a cancerului
03 Oct 2012   •   14:22

Conform specialistilor, definitia stresului este raspunsul corpului la un factor agresor fizic, mental sau emotional care poate fi real sau imaginar.
Factorul agresor poate fi un eveniment care te scoate din circuit care poate fi depresiv sau minunat, prea fericit. Cu alte cuvinte daca esti o persoana care are o existenta lineara fara mari motive de bucurie excesiva si vine o asemenea stare de hiper-excitabilitate emotionala a fericirii, corpul o considera tot factor de stres si poate reactiona ca la o cauza negativa de suparare.

 

Stresul este foarte puternic pentru ca afecteaza starea generala de sanatate a organismului. Efectele sale depind de tipul stresului pe care il traiesti.

In termeni simpli, stresul este apararea naturala a corpului sau mecanismul sau de supravietuire ca sa se protejeze. El se mai numeste si „raspunsul lupta-sau-fugi”. Termenul medical asociat stresului este „raspunsul neuro-endocrin”. Daca esti stresat aproape tot timpul, apare inflamatia in corp, in diverse zone ale corpului. Inflamatia cronica poate hrani celulele imature sau deteriorate din corp. Iar aceste celule in loc sa moara, se pot transforma in celule maligne.

 

Citeste continuarea pe SFATULPARINITLOR.RO.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close