Antena 3 CNN Life Familie Adevărul despre cuptorul cu microunde. Un ”experiment științific” care circulă pe Internet, desființat de specialiști

Adevărul despre cuptorul cu microunde. Un ”experiment științific” care circulă pe Internet, desființat de specialiști

Adevărul despre cuptorul cu microunde. Un ”experiment științific” care circulă pe Internet, desființat de specialiști
Sursa foto: Foto: GadgetReport.ro
11 Ian 2016   •   13:50

O ştire care prezintă un “experiment științific” al unei fetițe de la o școală din Sussex, Marea Britanie, menit să demonstreze că folosirea cuptorului cu microunde este nocivă pentru sănătate, a devenit virală pe internet. Materialul alarmant, plin de aberaţii ştiinţifice, şi-a găsit un răspuns excelent de la experţi.

Fetiţa a fiert apă într-un ibric pe aragaz, dar şi într-un recipient la microunde. După ce s-a răcit apa, ea a folosit-o pentru a uda două plante identice şi pentru a vedea dacă există vreo diferenţă între apa fiartă normal şi cea fiartă la microunde. Planta udată cu apa fiartă la microunde a murit în doar nouă zile, în timp ce planta fiartă cu apă normală s-a dezvoltat frumos. Experimentul a fost repetat de colegii ei şi a avut aceleaşi rezultate, se spune în ştire, autorii afirmând că „mâncare încălzită la microunde poate cauza tumori canceroase la stomac, creier şi la intestine”. Mai mult, aceasta duce la „pierderi ale memoriei, instabilitate emoţională şi scăderea inteligenţei”.

“Ce avem aici? O persoană care a făcut un pseudoexperiment “științific” (care aparent i-a confirmat așteptările), “experiment” care nu a fost făcut într-un mediu controlat, a fost refăcut doar de colegi (și știm cât de versați sunt copiii de generală în fizica moleculară) și a fost imediat declarat adevărat”, relatează GadgetReport.ro

“Microundele sunt niște radiații electromagnetice cu unda foarte lungă și energia foarte scăzută. Efectiv nu au destulă energie încât să schimbe atomii sau moleculele dintr-un aliment”.

Citiţi continuarea pe GadgetReport.ro

×
Subiecte în articol: microunde cuptor cu microunde internet
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close