Greșeală de neiertat a unor asistenți sociali. Mesajul pe care un copil neglijat l-a lăsat pe perete: la scurt timp, baiatul a orbit

05 Aug 2015   •   12:13
Greșeală de neiertat a unor asistenți sociali. Mesajul pe care un copil neglijat l-a lăsat pe perete: la scurt timp, baiatul a orbit

Un băiat de numai 12 ani din Marea Britanie și-a pierdut vederea la un ochi, după ce asistenții sociali trimiși la casa copilului nu au văzut mesajul de disperare pe care acesta îl scrisese pe unul dintre pereții locuinței. Adolescentul, care trăia într-o mizerie îngrozitoare, a scrijelit în tencuială "Ajutați-mă!".

Casa în care locuia băiatul, împreună cu sora lui în vârstă de 2 ani, era plină de scutece murdare și mâncare putrezită. Mai mulți asistenți sociali care i-au vizitat nu au trecut însă aceste amănunte în raportul oficial, așa că cei doi frați au fost salvați de la viața de coșmar pe care o duceau abia în luna august a anului 2013. Iar în 2014, mama copiilor și iubitul acesteia au fost condamnați la închisoare de autoritățile din Regat pentru neglijență. Prea târziu din păcate pentru băiatul care și-a pierdut vederea la unul dintre ochi și suferă acum de artrită.

O anchetă independentă publicată marți a scos la iveală faptul că o serie de agenții pentru protecția copilului, care nu au comunicat între ele și nu au investigat cazul cu seriozitate, ar fi în culpă.

Băiatul este acum în grija unor rude, este fericit și stabil și a făcut progrese remarcabile la școală, spun autoritățile britanice.

x close