Antena 3 CNN Life Familie (p) Să te muți într-o altă locuință poate deveni un BLESTEM. Cum eviți dezastrul

(p) Să te muți într-o altă locuință poate deveni un BLESTEM. Cum eviți dezastrul

(p) Să te muți într-o altă locuință poate deveni un BLESTEM. Cum eviți dezastrul
Sursa foto: Foto:pixabay.com
17 Sep 2015   •   23:36

Sezonul rece bate la ușă, iar când vine vorba despre ușa de la o locuință în care urmează să te muți, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le rezolvi numaidecât.

Dacă este vorba despre o casă, repararea gardului, curățarea pavajului sau văruirea pereților exteriori poate să aștepte până la primăvară. Lucrurile care trebuie rezolvate de urgență țin de interior, pentru că, nu-i așa, cui îi arde de ieșit când vremea de afară e urâtă și fruguroasă? Dacă urmează să stai în chirie, există niște detalii pe care trebuie neapărat să le afli de la și despre proprietar.

Având aceste lucruri în minte, uite ce ai de făcut. Așteptăm să ne spui și tu ce alte provocări, mai mult sau mai puțin obișnuite, pot avea cei care se mută într-o locuință nouă.

1. Schimbă încuietoarea ușii de exterior




De îndată ce primești cheia de la vechiul proprietar, cumpără și instalează o nouă yală. Nu te lăsa în baza faptului că vechiul proprietar părea genul de om cu care ai fi împărțit ultimul mic din farfurie, îți trebuie o viață să cunoști cât de cât un om; și-apoi, cine știe cine altcineva în afară de acesta are acces la un cheile de la intrare? Iar dacă, precum un fin psiholog, ai simțit de la început ceva dubios la persoana de la care ai achiziționat sau chiar închiriat locuința, schimbarea yalei nu este unica soluție. Pentru un plus de siguranță, află de la specialiștii de la Spy Shop care sunt cele mai bune locuri în care să îți poți amplasa un sistem de alarma sau supraveghere video.

2. Curățenie generală



În general oamenii sunt foarte comozi sau chiar leneși când vine vorba să predea o locuință după vânzare. Așa că dacă la vizionare nu ai avut norocul să o vezi goală, așteaptă-te să o găsești vraiște. În primul rând, va trebui să scapi de toate acele „bonusuri“ pe care cei de dinainte au crezut că ți-ar trebui și că fac o adevărată pomană. Apoi înarmează-te cu mănuși de cauciuc, o găleată, un mop, un aspirator, lavete și soluții de curățare pentru toate suprafețele. Dacă în urma unei înțelegeri te-ai ales și cu mobiă, curăț-o atent de praf și de reziduuri. Pentru covoare este indicat să apelezi la un serviciu profesional de curățare sau la…gunoi, atunci când par desprinse dintr-o fotografie de război.

3. Curăță caloriferele și schimbă prizele



Nu prea există șansă să nu găsești o priză nefuncțională, un cablu peticit în 10 locuri cu bandă izolatoare ori un calorifer vechi, ruginit sau fisurat. Repară ce merită reparat și cumpără restul. Nimic nu se compară cu o instalație electrică nouă sau cu un calorifer în care auzi apa cum circulă cu sete și care vine la pachet cu cel mai bun raport putere termica/pret pentru un portofel echilibrat în perioada iernii.

4. Văruiește pereții și tavanele




Fie ca e vorba de o constructie noua (cu peretii netencuiti) sau de o locuință pe care vrei să o renovezi, lucrarile de finisare a peretilor includ mai multe etape. Așa că e cazul să te pregătești pentru experiența de șantier, tu și întrega familie, plus câțiva prieteni care pot fi mituiți cu bere sau vin. Dacă nu ai timp pentru așa ceva, cel mai indicat este să angajezi profesioniști care să se ocupe de crăpături, găuri sau alte defecte pe care le pot avea pereții. Pregătirea acestor suprafețe poate dura câteva zile, dar efectul este unul wow! Aerul proaspăt de după văruire nu se poate compara cu nimic altceva.

Sursa foto: pixabay.com





×
Subiecte în articol: locuinta curatenie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close