Antena 3 CNN Life Familie Tot mai mulţi copii învaţă să folosească telefoanele mobile înainte să vorbească sau să meargă

Tot mai mulţi copii învaţă să folosească telefoanele mobile înainte să vorbească sau să meargă

Tot mai mulţi copii învaţă să folosească telefoanele mobile înainte să vorbească sau să meargă
27 Apr 2015   •   14:42

Ţâncii din Statele Unite învaţă să folosească telefonele mobile inteligente şi tabletele înainte de a învăţa să meargă sau să vorbească, relevă un sondaj de opinie recent. Unul din şapte bebeluşi se joacă cel puţin o oră pe zi la un astfel de gadget înainte de a împlini vârsta de un an.

Potrivit studiului social, unii dintre copiii de această vârstă pot deschide diverse aplicaţii, în timp ce alţii pot efectua chiar şi apeluri telefonice.
Sondajul a fost efectuat pe un eşantion quasi-probabilist de 370 de părinţi, cu sprijinul Centrului Medical Pediatric Einstein, din Philadelphia.

"Nu ne aşteptam la aceste rezultate. Copiii folosesc aceste dispozitive încă de la vârsta de şase luni, iar cei mai mulţi dintre ei sunt expuşi în faţa monitorului mai bine de 30 de minute zilnic", spune Dr. Hilda Kabali, medicul care a condus acest studiu, transmite Washington Times.

Potrivit sondajului, peste 65% dintre părinţii americani folosesc dispozitive mobile inteligente pe post de jucării pentru copiii lor.

×
Subiecte în articol: telefoane mobile tablete sondaj de opinie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close