Antena 3 CNN Life Ucigașul silențios al creierului. E la baza a 50% din toate accidentele vasculare cerebrale

Ucigașul silențios al creierului. E la baza a 50% din toate accidentele vasculare cerebrale

Există un ucigaș silențios al creierului despre care se vorbește puțin. Suntem mereu pe fugă, suntem stresați, mâncăm în grabă și uităm să avem grijă de noi.

Ucigașul silențios al creierului. E la baza a 50% din toate accidentele vasculare cerebrale
de Gabriel Dano    |    21 Sep 2022   •   17:48

Pacienții scare se prezintă la medic pentru un control de rutină cu senzație de slăbiciune, transpirații, dispnee, dureri în piept sau dificultăți de somn pot afla cu stupoare că suferă de fibrilație atrială.

Aceasta este cea mai frecventă formă de aritmie cardiacă și uneori poate fi complet asimptomatică. Fibrilația atrială poate fi definită, pe înțelesul tuturor, ca un ritm complet dezordonat al inimii. Frecvența normală a inimii se situează între 60 și 100 de bătăi pe minut. Orice valoare depășește această limită este considerată o anomalie a ritmului cardiac.

Din păcate, și tinerii pot afla că suferă de fibrilație atrială.

"Poate afecta și pacienții mai tineri. În acest caz, este recomandată o monitorizare atentă și consultarea unui specialist cardiolog. Acești pacienți prezintă un risc mai mare de a avea nevoie de implantarea unui stimulator cardiac.

Există factori de risc pentru declanșarea fibrilației atriale, cum ar fi vârsta, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, fumatul, insuficiența renală sau greutatea corporală mare. Aceasta nu este o boală ereditară", a declarat prof. univ. dr. Thomas Hölzenbein, pentru csid.ro.

Când este recomandat tratamentul medicamentos și cum acționează asupra fibrilației atriale

Prof. univ. dr. Thomas Hölzenbein: afirmă că de îndată ce fibrilația atrială este identificată, terapia este necesară pentru a evita complicațiile bolii, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau embolia în alte artere ale corpului.

Anticoagulantele ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge din atriul stâng al inimii, reducând astfel riscul de embolie.

×
Subiecte în articol: inima ritm cardiac
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close