Antena 3 CNN Life Grădină construită de un italian, spectacol de culori în România

Grădină construită de un italian, spectacol de culori în România

O grădină construită de un italian după modelul celor aristocrate din Vestul Europei, unică în România, a devenit punct de atracţie pentru turiştii din toate colţurile ţării. Mare parte din arborii plantaţi aici provin din pepinierele din țara noastră, iar obiectele de decor, sunt din rocă vulcanică şi au fost sculptate în Italia.

Grădină construită de un italian, spectacol de culori în România
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2021   •   14:18

La câţiva km de Deva, un italian îndrăgostit de România a reuşit să construiască o adevărată oază de relaxare. Numite "I giardini di Zoe", grădinile se întind pe aproape patru hectare şi, zilele acestea, sunt o explozie de culoare.

Giovani Salvatelli si-a dorit sa realizeze o gradina in care oamenii sa vina sa vada sa aprecieze sa invete ce inseamna o grdaina el nu a facut o cu efect imediat ci a plantat plante mici este un fel de educatie pe care el si a dorit sa ne o dea nua sa intelegem ca lucrurile nu s efac dintr o data ci ele cresc se dezvolta armonios si devin ce vedeti astazi.

Giovanni a muncit la amenajarea acestui loc din anul 2003. Uriaşele grădini se află în apropierea satului hunedorean Banpotoc şi vor rămâne deschise pentru turişti până la începutul lunii decembrie.

 

×
Subiecte în articol: Italia deva gradina
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close