Antena 3 CNN Life Iată modul miraculos de a avea mai multă energie dimineața. Sigur nu te-ai gândit la asta

Iată modul miraculos de a avea mai multă energie dimineața. Sigur nu te-ai gândit la asta

Modul în care ne petrecem dimineaţa poate fi hotărâtor pentru restul zilei, respectiv dacă aceasta va fi una bună sau catastrofală. Există mai multe obiceiuri de adoptat dimineaţa care pot garanta faptul că ziua va fi una satisfăcătoare. Şi nu ai nevoie decât de foarte puţină organizare.

Iată modul miraculos de a avea mai multă energie dimineața. Sigur nu te-ai gândit la asta
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Dec 2019   •   23:30

Înainte de toate, chiar dacă eşti tentată să mai dormi puţin după ce a sunat ceasul, nu o face. Dacă te trezeşti în fiecare dimineaţă la aceeaşi oră, fără a amâna momentul în care te ridici din pat, îţi vei impune mai uşor un anumit ritual care te va ajuta să treci cu bine peste momentele mai grele din zi. În ceea ce priveşte ora ideală de trezire, aceasta depinde pur şi simplu de ceasul biologic. Ideal ar fi să te trezeşti cam cu o oră şi jumătate înainte de a ieşi din casă.

O cafea reconfortantă
Nimic nu este mai reconfortant dimineaţa decât să profiţi de o cană de cafea bună pentru a te trezi pe deplin. Iar pe piaţă există în prezent numeroase modele de espressoare de cafea de calitate, aşa că ai de unde alege.

Cafeaua este o băutură care stimulează, acţionând asupra neurotransmiţătorilor din sistemul nervos central. Din acest motiv, permite îmbunătăţirea atenţiei, capacităţii de concentrare şi combate somnolenţa. Numeroase studii au demonstrat că un consum moderat de cafea - maximum două căni pe zi - stimulează anumite funcţii cognitive, precum învăţarea şi memoria. În plus, antioxidanţii din cafea protejează de stresul oxidativ, unul dintre mecanismele care provoacă inflamaţie în organism.

Continuarea pe clickpentrufemei.ro.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close