Antena 3 CNN Life Incredibil! Ce se întâmplă dacă nu îi satisfaci gravidei poftele culinare! E foarte riscant!

Incredibil! Ce se întâmplă dacă nu îi satisfaci gravidei poftele culinare! E foarte riscant!

Incredibil! Ce se întâmplă dacă nu îi satisfaci gravidei poftele culinare! E foarte riscant!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
14 Sep 2018   •   17:35

Poftele si greturile sunt cele mai frecvente simptome ale sarcinii, motiv pentru care ridica numeroase semne de intrebare.

Din pacate, este cam dificil sa dai un raspuns exact la intrebarea: Cand apar poftele in sarcina - cu atat mai mult cu cat, oficial, medicii nu pot oferi o cauza exact a acestora, scrie lyla.ro.

"Nimeni nu stie exact de ce apar poftele in timpul sarcinii, desi teoria general acceptata in comunitatea medicala este ca organismul transmite semnale ce indica lipsa anumitor nutrienti esentiali", explica medicul Andrei Rebarber, director asociat in cadrul diviziei maternal-fetale din cadrul Centrului Medical al Universitatii New York, SUA.

Spre exemplu, pofta de muraturi, castraveciori murati, varza murata poate indica o lipsa de sodiu in organism, la fel cum pofta cumplita de ceva dulce poate indica o scadere prea brusca a glicemiei femeii insarcinate. Problema este, insa, ca aceasta teorie nu explica pofta de cartofi prajiti, de produse oficial nesanatoase!

Insa, oricare ar fi cauza, un lucru e cert: aproape toate femeile manifesta pofte alimentare in timpul sarcinii.

Să nu-i satisfaci poftele unui graviduțe ar însemna să privezi bebelușul de anumiți nutrienți, dar și să o înfurii foarte tare pe viitoarea mămică. Mai bine nu riști!

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close