Antena 3 Life Incredibil. Unele femei, chiar daca sunt infertile, pot concepe copii. Cum este posibil

Incredibil. Unele femei, chiar daca sunt infertile, pot concepe copii. Cum este posibil

12 Apr 2019   •   18:32
Incredibil. Unele femei, chiar daca sunt infertile, pot concepe copii. Cum este posibil foto: Pexels.com

Una din fiecare patru femei cu o istorie de fertilitate poate concepe fara tratament, arata noi cercetari.

Studiul, condus de Danielle Herbert, de la Universitatea din Queensland, arata ca femeile care au fost diagnosticate clinic ca fiind infertile dupa 12 luni de incercari fara succes pentru conceperea unui copil ar putea avea nevoie, de fapt, doar de mai mult timp pentru a concepe, potrivit bzi.ro.

Multe femei cu varsta de pana la 36 de ani, cu o istorie de infertilitate, in special cele care au avut deja un copil, pot sa conceapa spontan, fara a utiliza un tratament de fertilitate. Acest lucru arata ca ele sunt mai degraba sub-fertile decat infertile.

Studiul arata ca una din fiecare patru femei australiene, in varsta de 28-36 ani, care a raportat o istorie de infertilitate a conceput fara a utiliza tratament de fertilitate, si inca una din patru femei a avut un copil dupa ce a urmat un tratament de fertilitate, ce a inclus fertilizarea in vitro (FIV) sau tratamentul cu hormoni de fertilitate, cum ar fi Clomid.

Jumatate din acele femei care nu au utilizat tratament au avut deja un copil inainte de a raporta infertilitate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close