Antena 3 CNN Life 5 motive pentru care marmura este materialul perfect pentru baia ta

5 motive pentru care marmura este materialul perfect pentru baia ta

Atunci când ai în plan să îți redecorezi locuința sau ai început să îți construiești casa visurilor tale, ia în calcul utilizarea materialelor naturale, care sunt durabile și oferă casei tale un aspect simplu, dar elegant.

5 motive pentru care marmura este materialul perfect pentru baia ta
de Georgiana Adam    |    09 Oct 2020   •   12:35

Acestea pot fi utilizate în orice încăpere a locuinței tale, adăugând acesteia un aer foarte plăcut. De exemplu, utilizarea marmurei este una dintre cele mai elegante alegeri pe care o poți face pentru baia ta. Marmura este un material rezistent, care, atunci când este tratat și întreținut corespunzător, va face ca baia să arate impecabil, indiferent de cât de multe lucruri și obiecte ai de gând să pui în această încăpere.

Marmura este un material clasic, care se va menține în tendințe. În plus, este o investiție de lungă durată, care va crește prețul proprietății. Pe piață există diferite opțiuni pe care merită să le iei în calcul, printre care se numără și marmura Rușchița. Astfel, vei avea de unde alege varianta care se potrivește atât gusturilor tale în materie de design interior, cât și stilului tău de viață.

Ți-am pregătit cinci motive care să te convingă de faptul că marmura este o alegere foarte interesantă pentru baia ta, mai ales atunci când visezi ca această încăpere să fie un spațiu de relaxare, în adevăratul sens al cuvântului.

Marmura va fi întotdeauna în tendințe

În Roma antică, băile erau decorate cu aranjamente din mozaic făcut din marmură. În zilele noastre, marmura a rămas un material a cărui frumusețe atemporală îl face să se mențină în topul preferințelor celor care visează la o baie cu aer imperial. Ideală în încăperile mari, impunătoare, marmura rămâne și astăzi în tendințe și este recomandată de mulți designeri de interior celor care își doresc să transforme această încăpere într-un loc care exprimă eleganță, dar și confort în egală măsură.

Marmura este un material versatil pentru decorul de interior

Fie că ai o casă decorată în stil clasic, modern sau chiar cu accente rustice, marmura va arată excelent în baia casei tale. Atunci când alegi ca marmura să fie materialul predominant din locuința ta, nu trebuie să îți faci griji, deoarece aceasta se  va încadra bine indiferent de decorul ales de tine. Acest lucru este valabil și în ceea ce privește decorarea băii tale. În cazul în care alegi să utilizezi în baie accente de lemn laminat, poți să te orientezi către plăci de marmură cu finisaj mat. Atunci când optezi pentru corpuri de iluminat din oțel cromat, poți utiliza marmura lucioasă perfectă pentru blaturi, marginea căzii sau pereții dușului.

Marmura este ușor de întreținut

O idee greșită despre utilizarea marmurei în decorul casei este cea potrivit căreia acest material este greu de întreținut. Marmura se întreține foarte ușor și își va păstra aspectul inițial multă vreme, atât timp cât este întreținută corespunzător, cu produse speciale pentru curățarea marmurei și granitului și sigilată de câte ori este necesar. Sigilarea marmurei este un detaliu important atunci când îți dorești ca această să nu își piardă aspectul ințial și să păstreze frumusețea decorului mult timp după ce a fost montată. Marmura se sigilează în momentul în care este instalată, urmând ca la trei luni să se refacă procesul de sigilare. Operațiunea este una simplă și face parte din întreținerea normală a băii, astfel că nu ai de ce să îți faci griji că va trebui să depui un efort deosebit.

Marmura poate fi folosită în combinație cu diferite tipuri de materiale

Marmura se potrivește cu mai multe tipuri de materiale, precum lemnul, oțelul inoxidabil, dar și alte tipuri de piatră naturală, cum sunt granitul sau quartzul. Cu cât creativitatea celui care se va ocupa de designul băii este mai mare, cu atât rezultatele vor fi mai interesante.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close