Antena 3 CNN Life Motivul pentru care bonurile fiscale îți pun în pericol sănătatea

Motivul pentru care bonurile fiscale îți pun în pericol sănătatea

Motivul pentru care bonurile fiscale îți pun în pericol sănătatea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Feb 2019   •   12:46

Bonurile fiscale pe care le primim de fiecare dată când mergem la cumpărături ne pot afecta sănătatea. Este concluzia unui studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Granada, Spania

Se pare că toate bonurile fiscale conțin aproximativ 90% substanțe cancerigene. Aceștia au analizat 112 bonuri fiscale și au descoperit că hârtia „termală” din care sunt fabricate și cerneala care imprimă scrisul pe acestea interacționează, dând naștere unui compus periculos pentru sănătate, bisfenolul A sau, pe scurt, BPA.

„Putem recunoaște ușor acest tip de hârtie, deoarece se înnegrește instantaneu în apropierea unei surse de căldură, cum ar fi, de exemplu, un chibrit aprins”, a afirmat profesorul Nicolás Olea, pentru dailymail.co.uk.

Bisfenolul A poate crește riscul de infertilitate, naștere prematură, autism, obezitate, diabet zaharat de tip 2 și boli cardiovasculare. Pentru a reduce riscul acestor boli grave, nu trebuie să ținem bonurile fiscale în portofel, în geantă sau în mașină, potrivit dailymail.co.uk.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close