Antena 3 CNN Life Noi studii arată că din ce în ce mai mulți copii și adolescenți se gândesc să își ia viața 

Noi studii arată că din ce în ce mai mulți copii și adolescenți se gândesc să își ia viața 

Noi studii arată că din ce în ce mai mulți copii și adolescenți se gândesc să își ia viața 
28 Mai 2018   •   15:26

Numărul copiilor spitalizați pentru că s-au gândit sau chiar au încercat  să se sinucidă s-a dublat în mai puțin de un deceniu, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista americană „Pediatrie”. 

În 2008, 0,66% dintre vizitele la spitalele de copii din Statele Unite ale Americii s-au datorat fie tentativelor, fie gândurilor de sinucidere. Potrivit studiului, până în 2015 numărul a crescut la 1,82%, procentaj dublu față de cel din 2008.  

Cele mai mari creșteri au fost observate la adolescenți între două grupe de vârstă: între 15 și 17 ani și între 12 și 14 ani. Creșterea a fost  mai mare în rândul fetelor decât a băiețiilor. De asemenea, cercetătorii au observat un număr mai crescut de tentative de suinucidere sau idei de moarte în timpul anului școlar, comportament care este în contrast cu cel al adulțiilor, pentru care rata de sinucidere crește primăvara și vara. 

Experții nu au o explicație clară pentru această creștere alarmantă însă sunt de părere că depresia, anxietatea și stresul sunt factorii ce trebuie învinovățiți. Aceștia iau în calcul de asemenea rolul Internetului și al rețelelor de socializare.  

Sursă: TIME 
  

×
Subiecte în articol: copii sinucidere
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close