Antena 3 CNN Life Nu mai consuma cafea dacă suferi de aceste afecțiuni

Nu mai consuma cafea dacă suferi de aceste afecțiuni

Nu mai consuma cafea dacă suferi de aceste afecțiuni
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Sep 2017   •   09:33

O ceașcă de cafea dimineața poate fi un adevărat remediu, însă dacă obișnuiești să consumi o cantitate mai mare de cafea ar trebui să ții cont de efectele acțiunii tale. Cafeaua este responsabilă cu creșterea tensiunii arteriale.

Potrivit clicksanatate.ro, dacă te confrunți cu problema hipertensiunii, cercetătorii de la Mayo Clinic au făcut un studiu pe acestă temă și au ajuns la concluzia că maxim două cafele pe zi ar trebui să fie mai mult decât suficient iar în cazul persoanelor care de obicei nu consumă cafea,  la 2-3 ore după servirea ei tensiunea arterială este mult mai mare decât limita normală.

Riscul unui atac de cord - În cazul în care ești diagnosticat de curând chiar și cu o formă ușoară de hipertensiune, consumul de cafea se pare a fi chiar de patru ori mai periculos și te expune riscului de a suferi un atac de cord.


Risc crescut de a dezvolta chisturile mamare - Site-ul caffeineinformer.com a publicat un studiu ce susține faptul că femeile ce au consumat până la 250 mg de cafeină zilnic prezintă un risc crescut de a dezvolta chisturi mamare, iar în cazul în care au depășit această doză ajungând până la un consum de peste 500mg zilnic, riscul de dezvoltare a chisturilor la sân ajunge până la 2,3 ori mai mare, față de 1,5 în primul caz.

În plus, băută la ore târzii sau în cantități mari, cofeina din cafea poate fi responsabilă cu apariția insomniei sau a dificultății de a te bucura de un somn bun.

Nici digestia nu este trecută cu vederea, deoarece băuturile cofeinizate pot fi responsabile în cele mai multe cazuri de tulburări la nivelul aparatului digestiv, în special dacă o consumi pe stomacul gol.

Afecțiunile sistemul muscular și osos - În cazul persoanele ce se confruntă cu diabetul zahart de tip 2, consumul de cafea poate slăbi funcția metabolică a glucozei, iar persoanele aflate la menopauză se confruntă cu un risc crescut de valuri de căldură, transpirații nocturne sau probleme ale nivelului de calciu în organism. Și asta datorită faptului că un consum mărit de cafeină poate împiedica buna absorbție a calciului în organism, aspect ce poate duce la apariția contracțiilor involuntare sau poate contribui la dezvoltarea osteoporozei.

×
Subiecte în articol: cafea afectiuni pericol risc
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close