x close

Cum a ajuns o româncă să fie stewardesa familiei regale din Emiratele Arabe

06 Mai 2019   •   18:52
Cum a ajuns o româncă să fie stewardesa familiei regale din Emiratele Arabe Foto: Captură Antena 3

A fost stewardesa familiei regale, a urmat şcoli prestigioase de bune maniere şi a călătorit în 89 de ţări. Acestea sunt doar câteva dintre reuşitele cu care se mândreşte românca Andreea Ştefănescu, care a ajuns, prin prisma unui pariu pierdut cu colegii de muncă, stewardesă la o companie aeriană din Orientul Mijlociu. Iar de atunci, viaţa ei s-a schimbat radical.

Cu zece ani în urmă, Andreea lucra ca webdesigner în Bucureşti. Un pariu făcut cu colegii a trimis-o la interviul de recrutare al unei companii aeriene din Orientul Mijlociu. S-a dus cu trenul până la Belgrad, iar în mai puţin de o lună ateriza în Dubai în calitate de însoţitoare de zbor. 

''A trebuit să învăţ foarte multe într-un ritm foarte rapid, nu este loc de greşeli. Pasagerii avionului regal erau atât de importaţi, încât comportamentul trebuia să fie unul exemplar. Trebuia să ştie să asculte şi să nu îşi impună propriile opinii, să confere călătorilor securitate şi confort (...)  Nu puteam să îmi fac planuri cu nimeni, felul în care primeşti un apel este cu maxim 12 ore înainte de a decola, se poate întâmpla mult mai repede şi în momentul în care pleci bagajul este pregătit pentru o lună, pentru două zile, pentru 20 de zile, pentru 60 de zile, nu ştii când te vei întoarce şi nu ştii în ce ţări vei ajunge'', a mărturisit tânăra despre experienţa care i-a schimbat viaţa.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati