Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ce să mănânci între mese ca să nu te îngrași? Lygia Alexandrescu: Trebuie să ne simțim sătui

Ce să mănânci între mese ca să nu te îngrași? Lygia Alexandrescu: Trebuie să ne simțim sătui

Gustările de peste zi ne pot aduce chiar și peste 500 de kilocalorii în plus, adică o treime din rația calorică zilnică. Ce putem mânca astfel încât să fim hrăniți și să ne satisfacem poftele, ne spune nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Ce să mănânci între mese ca să nu te îngrași? Lygia Alexandrescu: Trebuie să ne simțim sătui
Sursa foto: antena3
17 Mai 2020   •   16:07

”Vorbim despre nutrienți rezultați din alimente crude, alimente proaspete, bogate în enzime, mesele principale le păstrăm așa cum ne-am obișnuit, mic-dejun, prânz și cină, dar simțim nevoia de alimente care să ne dea energie, cu mare grijă să nu aducem un aport caloric foarte mare”, a declarat Lygia Alexandrescu. 

Nutriționistul spune că trebuie să ne simțim sătui, să avem putere pentru a face mișcare fizică, dar și pentru a efectua activitățile zilnice. 

”Fructele întotdeauna sunt la îndemână, și acum vorbim de fructele sezonului, adică de căpșune, de fructe de pădure în general care aduc energie și foarte mulți nutrienți, puțin zahăr și nu se văd pe cântar”.

”Apoi vorbim despre iaurtul cu nuci, o sursă  bogată de aminoacizi, grăsimi mononesaturate extrem se sănătoase pentru sistemul cardiovascular”, a adăugat. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close