Numai de bine. Pericolul ascuns al pantofilor cu toc! Cum vă pot afecta grav sănătatea. Detalii mai puțin știute

de Diana Ionescu    |    29 Iun 2020   •   09:00
Numai de bine. Pericolul ascuns al pantofilor cu toc! Cum vă pot afecta grav sănătatea. Detalii mai puțin știute Pixabay

Tocurile sunt iubite de multe femei iar acest lucru vine şi cu probeleme pentru sănătate. Acest lucru este deja cunoscut, motiv pentru care multe femei evită să le poarte. Vă propun să găsim astăzi şi soluţii în aşa fel încât să ne bucurăm de pantofii preferaţi, dar şi să ne simţim bine pe termen lung.

Medicul ortoped Tarek Nazer a vorbit la „Numai de bine” despre pericolul ascuns din spatele tocurilor: „Deja când vorbim despre toc, înseamnă că nu e sănătos pentru articulaţii. Noi, medicii, recomandăm un toc de maxim cinci centimetri sau poate, ocazional, şapte, dar niciodată tocuri de 10 sau de 15”. 

„Motivul este că afectează sănătatea articulaţiilor, începând de la degetele de la picioare şi continuând până la nivelul coloanei.  Atunci când vorbim de un toc cu siguranţă vorbim de o schimbare a punctelor de sprijin. Când creştem tocul cu 10 cm, automat forţăm partea asta anterioară a piciorului cu o greutate mult mai mare decât cea normală”, a explicat medicul ortoprd.  

În timp, pot apărea o mulţime de afecţiuni 

Tocurile pot favoriza o mulțime de afecțiuni: „Cele mai frecvente probleme apar la nivelul degetelor şi atunci vorbim de degetul în ciocan sau degetul în gheară, următoarea problemă pe care o întâlnim sunt bătăturile lde la suprasolicitare, partea anterioară a piciorului. Metatarsalagia atunci când suprasolicităm metartaseele. Artroză la nivelul gleznei şi scurtarea tendonului”, a mai explicat Tarek Nazer. În plus, este pus în pericol atât genunchiul, cât şi coloana. 

Totuşi în cazul în care suferiţi deja de una dintre afecţiuni, aflaţi că există tratament.

Medicii menționează că există un tratament pentru a vindeca probleme apărute la nivelul picioarelor: „De exemplu la nivelul bătăturilor, odată ce eliminăm factorul favorizant şi anume purtarea încălţămintei neadecvate, putem scăpa de bătături fără să fie nevoie de intrevenţie chirurgicală, la fel şi la nivelul ligamentelor”. 

Pericolul ascuns al pantofilor cu toc

~

Parteneri
sati
x close