Antena 3 CNN Life O însoţitoare de zbor dezvăluie câteva secrete şocante despre jobul ei

O însoţitoare de zbor dezvăluie câteva secrete şocante despre jobul ei

O însoţitoare de zbor dezvăluie câteva secrete şocante despre jobul ei
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Mai 2018   •   15:58

O însoţitoare de zbor care a lucrat peste 15 ani în domeniu a publicat o carte în care face mai multe dezvăluiri despre viaţa de stewardesă.

Heather Poole a povestit pentru Business Insider că viaţa de însoţitoare de zbor nu înseamnă doar călătorii în ţari exotice, iar uneori lucrurile care îi enervează pe pasageri sunt la fel de frustrante şi pentru echipajul de bord.

1. Dacă uşa avionului e deschisă nu suntem plătiţi

Ştiţi momentele acelea înainte de zbor când înghesuim bagajele în spaţiul de deasupra pasagerilor? Nu apar în salariul nostru. Însoţitorii de zbor sunt plătiţi doar pentru “orele de zbor”.

2. Obţinerea job-ului e dificilă

Competiţia e foarte mare, dar dacă vorbeşti o a doua limbă ai şanse mult mai mari. Ajută dacă ai experienţă în domeniul relaţiilor cu publicul sau dacă ai mai lucrat la o companie aeriană.

3. Poţi fi prea înalt sau prea scund pentru a zbura

În anii 1960 existau cerinţe strice pentru stewardese: trebuiau să aibă cel puţin 1,58 metri înăţime, să nu aibă o greutate mai mare de 58 de kilograme şi să se “pensioneze” la 32 de ani. Nu aveau voie nici să fie căsătorite sau să aibă copii. De aceea, cele mai multe femei lucrau cam 18 luni ca stewardese.

În 1970, organizaţia Stewardese pentru Drepturile Femeilor a forţat companiile aeriene să schimbe regulile, iar vârsta de “pensionare” a fost prima care a dispărut. În următorii ani au dispărut restricţiile privind căsătoria şi acum, atâta timp cât îşi face meseria şi trece de trainingul anual, orice femeie poate să rămână însoţitoare de zbor.

Cât priveşte restricţia de greutate, aceasta a dispărut în anii ’90. Acum regulile ţin de siguranţă: însoţitoarele de zbor care nu pot să stea în scaunul special destinat fără o centură mai mare sau care nu încap prin geamul de ieşire de siguranţă nu pot zbura.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close