Antena 3 CNN Life Poti muri in timp ce faci amor? Studiul care arunca in aer tot ce stiam pana acum

Poti muri in timp ce faci amor? Studiul care arunca in aer tot ce stiam pana acum

Poti muri in timp ce faci amor? Studiul care arunca in aer tot ce stiam pana acum
20 Noi 2017   •   20:56

Majoritatea persoanelor care se tem că inima li s-ar putea opri brusc în timpul activității sexuale nu mai trebuie să își facă griji în acest sens, conform rezultatelor unui nou studiu citat de Reuters.

Oamenii de știință au examinat informații prelevate de la 4.557 de adulți care au decedat ca urmare a unui stop cardiac, în esență un scurtcircuit produs în sistemul electric al inimii. Ei au descoperit doar 34 de cazuri asociate activității sexuale.

Astfel, s-a concluzionat că sub 1% dintre numărul deceselor ca urmare a unui stop cardiac aveau legătură cu activitatea sexuală.

''Pe baza acestor informații știm acum că probabilitatea ca sexul să fie factorul declanșator pentru stopul cardiac este foarte mică'', a declarat pentru sursa citată doctor Sumeet Chugh de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, autor principal al studiului.

Chugh și colegii săi au anunțat această descoperire în cadrul Sesiunii Științifice din 2017 organizată de Asociația Americană a Inimii (AHA) în Anaheim, California, Statele Unite, dar și în ''Journal of the American College of Cardiology''.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: amor dragoste studiu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close