Antena 3 CNN Life Proiect-pilot inedit în Japonia: Persoanele singure înlocuiesc aplicaţiile de întâlniri cu scrisorile clasice pentru a-și cunoaște jumătatea

Proiect-pilot inedit în Japonia: Persoanele singure înlocuiesc aplicaţiile de întâlniri cu scrisorile clasice pentru a-și cunoaște jumătatea

Autorităţile dintr-un oraş japonez mizează pe scrisorile clasice pentru a favoriza întâlnirile între îndrpgostiți, încurajând persoanele singure să recurgă din nou la hârtie şi creion pentru a-şi găsi sufletul pereche, o măsură care stimulează în acelaşi timp rata natalităţii.

Proiect-pilot inedit în Japonia: Persoanele singure înlocuiesc aplicaţiile de întâlniri cu scrisorile clasice pentru a-și cunoaște jumătatea
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    20 Iun 2022   •   21:09

În comparaţie cu aplicaţiile dedicate întâlnirilor online, "acest lucru necesită mai mult timp şi îi face pe oameni să îşi imagineze cum arată persoana cu care comunică în scris", a declarat Rie Miyata, directoarea companiei angajate de Primăria din oraşul Miyazaki pentru a coordona acest proiect.

"Nu este vorba doar despre nişte simple scrisori. Trebuie, mai ales, să alegi fiecare cuvânt cu inima, gândindu-te la persoana căreia îi scrii. Asta face scrisorile să fie atât de puternice", a adăugat ea.

Aproximativ 450 de persoane s-au înscris de la începutul proiectului, în 2020, dublu faţă de aşteptările iniţiale, iar 70% dintre ele au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Nicio fotografie de profil nu este disponibilă. Până acum, 32 de perechi de participanţi s-au întâlnit şi 17 cupluri au început o poveste de dragoste

Participanţii sunt selecţionaţi de Rie Miyata şi echipa ei, apoi repartizaţi în perechi de cupluri potenţiale, potrivit informaţiilor personale pe care participanţii le-au transmis despre filmele, cărţile şi sporturile lor preferate, de exemplu.

Dar, spre deosebire de aplicaţiile de întâlniri online, singurele detalii de care dispune fiecare participant despre persoana cu care corespondează sunt numele, vârsta, profesia şi adresa acesteia. Nicio fotografie de profil nu este disponibilă.

"Aspectul fizic este adeseori decisiv" în căutarea unui partener de viaţă, "dar în scrisori sunteţi judecaţi după personalitatea voastră", a explicat Rie Miyata, potrivit AFP, citată de stiripesurse.ro.

Scrisorile sunt expediate organizatorilor, care verifică absenţa obscenităţilor şi a insultelor, înainte de a le transmite destinatarilor.

Până acum, 32 de perechi de participanţi s-au întâlnit deja în viaţa reală şi 17 cupluri au început o poveste de dragoste.

Deşi iniţiativa din oraşul Miyazaki este una originală, nu este ceva neobişnuit ca anumite colectivităţi să finanţeze programe dedicate întâlnirilor în Japonia, ţara cu cea mai îmbătrânită populaţie din lume şi unde rata natalităţii este una dintre cele mai mici.

În 2021, doar 810.000 de copii s-au născut în Japonia (doar cu puţin mai mulţi decât în Franţa, care are o populaţie de două ori mai mică), iar rata natalităţii este de doar 1,3 copii per femeie, în medie, foarte departe de pragul de reînnoire a generaţiilor, estimat la 2,1 copii/femeie.

×
Subiecte în articol: japonia scrisori aplicatii
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close