Antena 3 CNN Life Puțini români știu asta! Boala îngrozitoare de care apără banala ceapă verde

Puțini români știu asta! Boala îngrozitoare de care apără banala ceapă verde

Puțini români știu asta! Boala îngrozitoare de care apără banala ceapă verde
Sursa foto: foto: Pixabay.com
04 Mar 2019   •   16:48

A venit sezonul cald, au aparut primele legume si verdeturi de primavara. Ceapa verde se afla printre ele si nu trebuie evitata. Motivul? Sustine sanatatea creierului si a inimii, intareste oasele, ajuta la digestie si reduce chiar si riscul dezvoltarii cancerului.
Iata cateva beneficii pe care ni le poate aduce consumul regulat de ceapa.

-protejeaza muschii. Ceapa poate compensa vatamarea oxidativa a fibrelor musculare si a tesuturilor din corp, cauzata de antrenamentele fizice excesive.
-ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase. Mirosul intepator al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care contine sulf cunoscut pentru calitatile lui ce protejeaza vasele de sange impotriva
problemelor cauzate de colesterol.
-scade riscul de aparitie a cancerului. Studiile au aratat ca oamenii care consuma frecvent ceapa au un risc mai scazut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si a anumitor tipuri de cancer, comparativ cu alti oameni care evita aceasta leguma.
-faciliteaza digestia. Cepele faciliteaza digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Acesta serveste ca aliment pentru bacteriile bune prezente in tractul intestinal si combate bacteriile rele.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close