Antena 3 CNN Life Ritualul inmormantarii: De ce este important sa apelam la o firma de servicii funerare?

Ritualul inmormantarii: De ce este important sa apelam la o firma de servicii funerare?

Ritualul inmormantarii: De ce este important sa apelam la o firma de servicii funerare?
09 Oct 2018   •   13:18

Unul din lucrurile care ne caracterizeaza ca specie, inca din preistorie, este importanta acordata ritualurilor. In orice cultura de pe glob, inceputurile, schimbarile semnificative si sfarsitul drumului sunt evenimente de mare insemnatate, cu traditii bine impamantenite si obiceiuri specifice.

Cele mai multe persoane nu doresc sa se gandeasca la ideea de deces sau de inmormantare. Cu toate ca este de inteles, aceasta atitudine nu este deloc practica. Fie ca ne place sau nu, fie ca se poate intampla mai devreme sau mai tarziu, riscul de deces al fiecaruia dintre noi este de 100%, asa ca nu putem ignora acest aspect.

Astfel, pentru cei impacati cu acest gand, le recomandam consultarea unei firme de servicii funerare din sectorul in care locuiesc. De exemplu, cei care locuiesc in capitala, in zona Aviatorilor sau Pipera, pot face apel la o firma de servicii funerare sector 1, care se va ingriji cu empatie si profesionalism de tot ce tine de inmormantare. Avantajul alegerii unei case de pompe funebre din acelasi sector sta in rezolvarea rapida a formalitatilor legale ce tin de inmormantare. Astfel, o firma de servicii funerare din sectorul 1 va va pune la dispozitie o gama vasta de facilitati, croite dupa nevoile fiecaruia. Iata o parte dintre aceste servicii:

- constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un medic specialist, pus la dispozitie de firma de servicii funerare

- declararea decesului si eliberarea unui certificat care sa ateste acest lucru

- realizarea dosarului pentru obtinerea unui ajutorul de deces

- obtinerea avizelor necesare de la SANEPID si Procuratura etc

- intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, in cazuri speciale

- intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare

- obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia

Cu toate ca este dificil din punct de vedere emotional sa asistam la inmormantare, serviciile funerare asigura oportunitatea necesara pentru a il purta pe cel drag pe ultimul drum, povestind despre experientele si amintirile pe care le-ati avut impreuna. In plus, inmormantarile sunt un ritual foarte important, care ajuta la constientizarea pierderii unei persoane apropiate si la comemorarea acesteia alaturi de cei din jur.

Din aceste motive, este important sa optam pentru o firma de servicii funerare din sectorul 1, care va face tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unei treceri in nefiinta demne de amintirea celui decedat. Astfel, o casa de pompe funebre profesionista, precum Casa Bucur, va va asigura timpul necesar pentru a fi alaturi de cei dragi in aceste clipe de durere, furnizand toate serviciile funerare necesare desfasurarii funestului eveniment. Mai mult, firma de servicii funerare este disponibila 24/7, la orice ora din zi sau din noapte, pentru schimbari de ultim moment sau pentru sfaturi si consultatii. Asadar, aceasta se va ocupa cu multa grija de tot ce tine de inmormantarea traditionala, punand la dispozitie articolele si obiectele necesare:

- sicriu, garnituri, cruce;

- candele, lumanari, articole religioase;

- coroane, jerbe si aranjamente florale;

- catafalc cu lumini si capac frigorific, la cerere;

- prosoape, batiste, esarfe;

- coliva, colaci, pachete cu produse alimentare de post sau de dulce;

×
Parteneri
Incendiu puternic la depozitul de lemn al unei fabrici de peleți
x close