Antena 3 CNN Life Sănătate Cum ne protejăm copiii împotriva infecției cu SARS-CoV-2, odată cu începerea școlii. Medic: „Trebuie să avem grijă la apropierea socială”

Cum ne protejăm copiii împotriva infecției cu SARS-CoV-2, odată cu începerea școlii. Medic: „Trebuie să avem grijă la apropierea socială”

Andreea Cigolea
1 minut de citit Publicat la 09:20 11 Sep 2020 Modificat la 09:20 11 Sep 2020
Cum ne protejăm copiii împotriva infecției cu SARS-CoV-2, odată cu începerea școlii. Medic: „Trebuie să avem grijă la apropierea socială”

Chiar dacă nu ne place să ne ținem copiii distanțați, de data aceasta ar trebui să ne conformăm pentru ca totul sa fie bine macar din punct de vedere medical.

Începerea școlii este o mare provocare anul acesta. Dacă de gândim la infecția cu SARS-CoV-2, ar trebui să avem grijă de felul în care copiii se îmbolnăvesc sau nu cu COVID-19, pentru că ne interesează ce aduc ei acasă, acolo defapt este problema cea mare.

Cum își protejează părinții copiii de COVID

Partea bună este că înainte de începerea fiecărui sezon de școală, am tot recapitulat regulile acestea de păstrare a distanțării sociale, a spălatului pe mâini, a folosirii apei și săpunului. Este adevărat că nu învățam copii să mergă la școală cu măștile dar îi învățam să aibă grijă cum își fac toaleta nazalaă, cum utilizăm toaleta, cum interacționăm cu un copil bolnav.

De-a lungul timpului ne-am pregătit pentru transmiterea intra-comunitară a bolilor infecțioase și implicit a infecției cu SARS-CoV-2. Prin urmare, a le spune celor mici, după ce trec de școala primară, și a îi învăța pe parcursul vacanței că trebuie să se distanțeze cât pot, să fie mici polițiști în ceea ce însemnă febra, tusea și starea de sănătate a celor din jur, și purtatul măștii, sunt reguli de bază care ne ajută pe ei și pe noi cei de acasă.

Trebuie să avem grijă în continuare ce însemnă apropierea socială. Trebuie să îi învățăm să își mănânce singuri pachețelul, să nu meargă într-un magazin care este  aglomerat. Când așteaptă la coadă ar trebui să păstreze distanța. Este foarte important să nu mănânce din aceiași pungă. 

Nu duceți copii la școală dacă au simptome 

Părinții sunt primii care trebuie să identifice o problemă în starea de sănătate a copilului. Febra, tusea sau orice modificare a a stării de sănătate este bine să fie raportată medicului și să nu ducă copilul în comunitate. 

Sfat de Sănătate. Cum ne protejăm copiii împotriva infecției cu SARS-CoV-2, odată cu începerea școlii

×
x close