Antena 3 CNN Life Secretul pentru a mânca paste fără a acumula kilograme nedorite. Urmează acești pași simpli 

Secretul pentru a mânca paste fără a acumula kilograme nedorite. Urmează acești pași simpli 

Pastele sunt evitate în dietele pentru slăbit, din cauza numărului ridicat de carbohidrați și a sosurilor grase. Cu toate acestea, pastele pot fi o masă extrem de sănătoasă, dacă se prepară corect și te pot ajuta chiar și să slăbești.

Secretul pentru a mânca paste fără a acumula kilograme nedorite. Urmează acești pași simpli 
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    02 Sep 2020   •   08:00

Dacă le prepari cu atenție și urmezi câțiva pași simpli, pastele pot fi consumate chiar și de 2-3 ori pe săptămână, scrie andreearaicu.ro. Pastele reprezintă un prânz sau chiar o cină sățioasă, în urma căruia nu vei mai simți nevoia de gustări, deci nu există motive pentru a le elimina din dietă.

Urmează acești pași pentru te asigura că nu pui niciun kilogram nedorit: 

1. Mănâncă pastele cu o salată lângă. Chiar dacă poate părea o combinație stranie, este o combinație delicioasă care te va „păcăli” să consumi mai puține paste.  Gătește cu 30% mai puține paste iar lângă prepară o salată ușoară din frunze de spanac, kale, rucola, sau orice altă verdeață. Vei consuma mai puțini carbohidrați și te vei sătura la fel de repede. 

2. Prepară salate din paste. Combină pastele reci cu cât mai multe legume, pentru a obține o masă delicioasă, plină de nutrienți. Folosește pastele scurte și adaugă roșii, ciuperci, dovlecel sau porumb și vei avea o combinație delicioasă. 

3. Folosește parmezanul ca topping. Problema când vine vorba de paste o reprezintă sosurile albe, cu multe brânzeturi. Pentru a reduce numărul de calorii alege sosorile din legume și folosește parmezanul doar ca toppping. 

4. Prepară-ți propriul sos. Optează pentru un sos de paste preparat în casă, și încearcă reduci consumul de sos la borcan. Este o variantă mai sănătoasă care va elimina riscul unui sos gras, extrem de sărat, cu arome artificiale. 

5. Alternează tipul de paste. Alege pastele din făină integrală sau cele din legume, pentru un plus de nutrienți. De cele mai multe ori acestea te vor ajuta la digestie și vor oferi un aport mai mare de proteine. 

×
Subiecte în articol: Paste dieta
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close