Antena 3 CNN Life De ce specialiştii recomanda somierele electrice pentru confort sporit? Răspunsul aici!

De ce specialiştii recomanda somierele electrice pentru confort sporit? Răspunsul aici!

Se presupune că un adult trebuie să se odihnească 8 ore pe zi, timp în care are nevoie ca somiera să îi asigure confortul sporit. Luând în considerare review-urile majorităţii clienţilor de pe diverse site-uri, somierele electrice sunt cu mult mai practice decât cele clasice.

De ce specialiştii recomanda somierele electrice pentru confort sporit? Răspunsul aici!
de Georgiana Adam    |    11 Noi 2020   •   03:10

Dispunând de funcţia de ridicare şi coborâre, poziţia unei somiere poate fi modificată după bunul plac.

Cine poate să utilizeze o somieră electrică

O astfel de somiera este recomandată în primul rând instituţiilor medicale şi persoanelor cu dizabilităţi, acasă. În aceste două cazuri o somieră electrică este unică soluţie prin care utilizatorii pot să obţină plus de confort.

Potrivit Rame-Pat.ro, unul dintre principalele tipuri de somiere este cel medical, electric. Acest tip de somiera este destinat fie uneia sau două persoane. Fiecare utilizator al somierei îşi poate regla individual poziţia folosind telecomenzile electrice.

Aceste somiere electrice sunt folosite cu preponderenta în instituţiile medicale, însă se pot procura şi pentru acasă. În acest fel, pacienţii sunt manevraţi mult mai simplu, dar îşi pot regla poziţia corpului şi singuri. Pot adopta o poziţie a corpului cu partea superioară ridicată atunci când se relaxează sau servesc masă, în timp ce îşi pot regla şi poziţia picioarelor dacă au nevoie.

Avantajele utilizării acestei somiere în scop medical sunt:

  • susţinerea greutăţii corporale a utilizatorului distribuită în mod egal pe întreaga suprafaţă;
  • utilizarea unui produs durabil, rezistent;
  • manevrarea pacientului din partea personalului medical;
  • utilizatorul dispune de confort pe întreaga perioadă a utilizării;
  • posibilitatea adoptării unei alte poziţii a corpului accesând telecomanda electrică.

Cu toate astea, produsul poate fi folosit de către orice persoană, nu doar în scop medical:

  • utilizatorul îşi poate regla somiera astfel încât să adopte o poziţie mai confortabilă în faţa televizorului;
  • se poate regla în partea inferioară pentru a-şi putea menţine picioarele ridicate, circulaţia sângelui fiind îmbunătăţită astfel.

Tot ce trebuie să ştie utilizatorul despre o somieră electrică

O somieră electrică funcţionează pe baza unui motor silenţios, fabricat în Germania. Există pe piaţa somiere special construite pentru persoanele supraponderale, în cazul cărora producătorii pot ataşa două astfel de motoare. Din dorinţa de a mulţumi fiecare tip de client, un producător profesionist se va mula pe nevoile cererii.

Somiera de o persoană este controlată de o telecomandă, iar cea de două persoane, de două astfel de instrumente care permit comenzile individuale. Telecomanda are şase funcţii cu ajutorul cărora utilizatorul poate regla partea superioară şi inferioară a somierei.

Există si telecomenzi cu funcţii smart, anume bluetooth sau WiFi. Acestea din urmă permit controlul asupra produsului chiar şi de la distanţă, prin conexiunea la aplicaţiile destinate sistemelor de operare Android şi IOS.

Funcţia premium de conectare la internet a fost concepută exclusiv pentru utilizatorii care nu au starea de sănătate necesară manevrării somierei de unii singuri. În acest fel, o altă persoană poate prelua controlul de la distanţă.

Este bine de ştiut că utilizatorii care optează pentru o somieră de două persoane şi o saltea în concordanţă, trebuie să cumpere şi un cablu de conexiune pentru cele două motoare din dotare.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close