Antena 3 CNN Life Știai? Ce se întâmplă dacă faci amor când ești răcit

Știai? Ce se întâmplă dacă faci amor când ești răcit

Știai? Ce se întâmplă dacă faci amor când ești răcit
Sursa foto: foto: Pexels.com
28 Ian 2019   •   17:51

Strănuţi, tuşeşti, îţi curge nasul şi te temi să nu-i dai şi partenerului tău răceala dacă faceţi sex? Specialiştii îţi vor spune să stai liniştit că virusul de răceală nu se transmite prin contact sexual. Totuşi, riscul există. Iată de ce.

Înainte de a dezbate orice teorie legată de efectele sexului, trebuie să luăm în calcul modul în care se transmite răceala. Fiind o infecţie respiratorie, virusurile se transmit pe calea aerului, prin atingerea suprafeţelor infectate, apoi a gurii, nasului, ochilor (poarta de intrare a microbilor în organism), scrie Click.ro.

Mai concret, este suficient să stai în aceeaşi încăpere cu bolnavul, să respiraţi acelaşi aer, să atingeţi aceleaşi lucruri, că te poţi contamina. Virusul gripal poate supravieţui câteva ore sau chiar o zi pe suprafeţe, în spaţiile închise.  Evident, riscul creşte dacă ai imunitatea slăbită. Şi mai creşte odată cu apropierea.

Cu cât staţi mai mult „nas în nas” şi respiraţi acelaşi aer, cu atât pericolul de a contacta răceala e mai mare. Pe acest lucru mizează medicii care spun că sexul e riscant. El implică o apropiere mai mare, în condiţiile în care, în răceală, regula este să stai cât mai departe de persoana contagioasă.

Nu contează dacă vă sărutaţi sau nu. Să eviţi să pupi pe cineva atunci când eşti răcit, ca să nu-i dai boala, este doar un mit. Microbii nu stau toţi concentraţi pe buze sau în zona feţei, ci sunt oricum răspândiţi peste tot, în atmosferă.

Astfel, nu are sens să vă abţineţi de la sex în situaţia în care oricum dormiţi în acelaşi pat, mâncaţi din aceeaşi farfurie, lucraţi la aceeaşi tastatură şi împărţiţi aceleaşi lucruri.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close