Antena 3 CNN Life Știinţă China vrea să trimită o sondă spaţială pe Marte în 2020

China vrea să trimită o sondă spaţială pe Marte în 2020

China vrea să trimită o sondă spaţială pe Marte în 2020
Sursa foto: Foto: rutgersprep.org
de S.T.    |    18 Noi 2014   •   10:08

China intenţionează să trimită o sondă spaţială pe planeta Marte în anul 2020, pentru a depune un vehicul teleghidat, după eşecul unei misiuni precedente spre Planeta Roşie, a informat marţi presa de stat din China, citată de agenţia AFP.

"Preconizăm să efectuăm o misiune pe Marte până în 2020, care va include punerea pe orbită a unei sonde spaţiale, amartizarea sa şi explorarea planetei prin intermediul unui vehicul", a declarat omul de ştiinţă Peng Tao, citat de ziarul China Daily.

"Spre comparaţie, alte naţiuni vor trebui să efectueze mai multe misiuni pentru a reuşi aceste trei etape", a susţinut sursa citată.

Agenţia spaţială chineză nu a anunţat oficial o nouă misiune pe Marte, dar intenţia Chinei de a explora Planeta Roşie este binecunoscută, comentează agenţia de presă citată.

Prima misiune chineză pe planeta Marte s-a încheiat cu un eşec în anul 2011, ca satelitul Yinghuo-1, a cărui misiune a fost să studieze suprafaţa şi câmpul magnetic al Planetei Roşii a fost pierdut de sonda Phobos-Grunt proiectată de Agenţia Spaţială Rusă.



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close