Antena 3 CNN Life Știinţă NASA anunță că un asteroid va trece foarte aproape de Pământ | ”Este suficient de mare încât să distrugă un oraş”

NASA anunță că un asteroid va trece foarte aproape de Pământ | ”Este suficient de mare încât să distrugă un oraş”

NASA a anunțat că un asteroid foarte mare va trece sâmbătă la o distanţă mică faţă de Pământ. Acesta va putea fi urmărit prin binocluri, telescoape mici și live online în întreaga lume.

NASA anunță că un asteroid va trece foarte aproape de Pământ | ”Este suficient de mare încât să distrugă un oraş”
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    24 Mar 2023   •   21:07

Asteroidul 2023 DZ, descoperit recent, va trece la doar 68 de mii de km distanță faţă de Pământ, printre orbita planetei noastre și cea a Lunii.

Astronomii spun că asteroidul are un diametru cuprins între 40 şi 90 de metri și este “suficient de mare încât să distrugă un oraş”.

Aceștia au mai precizat că se întâmplă foarte rar ca un asteroid de dimensiuni atât de mari să treacă la o distanță atât de mică de Pământ, dar că acesta nu reprezintă o amenințare.

“Nu sunt șanse ca acest ”distrugător de orașe” să lovească Pământul, dar apropierea sa oferă o mare oportunitate pentru observații”, a declarat Richard Moissl, șeful departamentului de apărare planetară al Agenției Spațiale Europene, potrivit BBC.

Citește și: NASA confirmă că urmărește un asteroid care ar putea lovi Pământul de Ziua Îndrăgostiților, în 2046. Are dimensiunile unui bazin olimpic

Asteroidul va putea fi urmărit online pe The Virtual Telescope Project.

×
Subiecte în articol: asteroid NASA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close