Antena 3 Life Știinţă Posibil vaccin pentru HIV. Cercetătorii au descoperit o metodă de a dezactiva virusul

Posibil vaccin pentru HIV. Cercetătorii au descoperit o metodă de a dezactiva virusul

de N.B.    |    21 Sep 2011   •   09:27
Posibil vaccin pentru HIV. Cercetătorii au descoperit o metodă de a dezactiva virusul
Sursa foto: Foto: pisqa.com

O echipă internaţională de cercetători, condusă de Adriano Boasso de la Imperial College London, a descoperit o metodă pentru a preveni daunele cauzate de virusul HIV asupra sistemului imunitar, descoperire ce ar putea conduce la dezvoltarea unui vaccin pentru SIDA, relatează FoxNews.

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite şi Europa au descoperit că virusul HIV nu poate ataca sistemul imunitar dacă nu conţine colesterol în membrană.

"Este ca o armată care nu mai are arme, dar are, în continuare, steaguri pentru a fi recunoscută şi atacată de altă armată" a explicat Adriano Boasso.

Echipa caută acum o metodă prin care să folosească această variantă de dezactivare a virusului HIV prin care să realizeze un vaccin anti SIDA.

Aproximativ două milioane de oameni mor în fiecare an din cauza SIDA. 2.6 milioane de persoane au fost infectate cu virusul HIV în 2009 şi circa 33,3 milioane trăiesc cu virusul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close