Studiu cu rezultate total neaşteptate: Cum poate fi uitarea un semn de inteligenţă peste medie

11 Sep 2018   •   10:31
Studiu cu rezultate total neaşteptate: Cum poate fi uitarea un semn de inteligenţă peste medie

Un studiu realizat în anul 2017 i-a făcut pe cercetători să creadă că uitarea nu trebuie legată mereu de o boală precum demența sau Alzheimer ci poate fi semnul unei inteligențe peste medie.

Echipa formată din cercetători de la Universitatea din Toronto și Spitalul SickKids au decis să demonstreze că aceasta nu este o problemă atât de mare pe cum se credea. Aceștia au decis să studieze legătura dintre uitare, creier și funcțiile cerebrale și au descoperit că amintirile pe care le deținem ne dau nivelul de inteligență, deoarece creierul consumă foarte multă energie când îl hrănești cu informații noi și ar fi o adevărată provocare să țină minte absolut tot ce primește, potrivit feminis.ro.

În această ordine de idei, trebuie să uiți anumite informații pentru a putea face loc evenimentelor noi. Potrivit oamenilor de știință, există motive întemeiate să fii uituc și poate fi chiar util. Pe măsură ce îmbătrânești, trebuie să înveți noi lucruri și tot ceea ce se învechește devine nesemnificativ, acesta fiind și motivul pentru care trebuie să faci loc nou în creier. Ar fi prea dificil să faci față noilor circumstanțe dacă ți-ai aminti tot timpul de trecut.

Parteneri
x close