Antena 3 CNN Life Te vopsești des? Truc genial ca vopseaua de păr să reziste mai mult

Te vopsești des? Truc genial ca vopseaua de păr să reziste mai mult

Te vopsești des? Truc genial ca vopseaua de păr să reziste mai mult
Sursa foto: foto: Pexels.com
11 Apr 2019   •   20:12

Iata cativa pasi simpli de urmat daca iti doresti ca parul tau sa isi pastreze nuanta mai mult timp.

Spala-te pe par inainte de a te vopsi

Se spune ca este bine sa te vopsesti cand parul nu a fost spalat de cateva zile. Este cat se poate de fals. Fie ca mergi la un salon sau alegi sa te vosesti acasa, vopseaua este absorbita mai bine atunci cand parul este proaspat spalat si nu exista acel depozit de uleiuri care formeaza un fel de bariera intre vopsea si firul de par.

Spala mai rar, dar cu produsele potrivite

De fiecare data cand te speli pe par, apa indeparteaza moleculele vopselei si asta duce inevitabil la o culoare terna, care nu va rezista pentru mult timp. Produsele destinate pentru parul vopsit nu sunt create doar pentru ca tu sa mai dai niste bani in plus, ci sunt cat se poate de eficiente. Foloseste asadar un sampon si un balsam pentru par vopsit deoarece impiedica apa sa deterioreze vopseaua.

Usuca cu foehnul

Specialistii sustin ca femeile care isi usuca parul cu foehnul se bucura de o culoare rezistenta pentru mai mult timp. Cele care aleg sa isi lase parul sa se usuce natural sufera schimbari de culoare drastice. Este lesne de inteles de ce, avand in vedere ca parul lasat sa se usuce natural este umed pentru mai mult timp si asta inseamna ca vopseaua are mai mult timp pentru a se pierde. Ai grija totusi si protejeaza-ti parul de efectele daunatoare ale expunerii parului la temperaturi ridicate folosind un spray de protectie.

Sursa: Feminis

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close