Antena 3 CNN Life Ține frigul la distanță de casa ta - 5 trucuri simple

Ține frigul la distanță de casa ta - 5 trucuri simple

Ține frigul la distanță de casa ta - 5 trucuri simple
05 Dec 2016   •   16:50

In acest an frigul s-a napustit parca mai devreme ca oricand asupra intregii tari, asa ca nu e de mirare ca multi romani au fost surprinsi cu locuintele nepregatite pentru iarna. Si pentru ca sezonul rece este abia la inceput, e momentul sa ne asiguram cu totii ca avem casele pregatite sa dea piept cu frigul si gerul iernii care urmeaza.

Ti-am pregatit pentru astazi cateva trucuri cu ajutorul carora vei reusi sa-ti pastrezi ceva mai ridicata temperatura ambientala din interiorul casei tale pe durata intregii ierni. Cei care le-au testat pana acum sustin ca aceste ponturi sunt intr-adevar eficiente si merita puse in practica.

Acopera ferestrele cu perdele si draperii

Daca pe timpul zilei incerci sa profiti cat mai mult de lumina naturala lasand ferestrele descoperite, noaptea trebuie sa faci exact opusul: sa lasi jaluzelele, sa tragi perdelele si – daca ai – sa inchizi obloanele.

In caz ca nu stiai, ferestrele sunt responsabile pentru pierderea unei mari cantitati de caldura, asa ca este indicat ca imediat dupa apusul soarelui, cand oricum nu te mai poti bucura de privelistea ce se asterne dincolo de geamurile casei, sa le acoperi cat poti mai bine. Daca ai putea sa testezi cu un aparat cu infrarosu temperatura de pe suprafata unei ferestre descoperite si apoi pe cea a unei ferestre acoperite cu banala draperie, ai vedea ca in zilele friguroase diferenta poate fi de cateva grade bune. Iar daca poti, ar fi bine sa cumperi un set de draperii de iarna, confectionate dintr-o stofa mai groasa, tip blackout, pe care il vei da jos primavara, cand vremea va deveni mai blanda. Partea buna e ca in acest fel nu doar ca vei mentine temperatura ambientala la un nivel mai placut, ci vei castiga si o subtila schimbare de look a locuintei tale.

Izoleaza usa de exterior

Frigul profita de orice punct slab pentru a patrunde in interiorul caselor noastre, iar usa de intrare este cu siguranta una dintre caile lui de acces preferate. Daca timpul, resursele sau configuratia holului nu-ti permit sa dublezi usa existenta cu inca una, montata in interiorul sau in exteriorul casei sau apartamentului tau, ai putea recurge la o metoda mai...

Citeste mai mult la casadex.ro.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close