Antena 3 CNN Life Toate femeile trebuie să îşi facă neapărat aceste teste

Toate femeile trebuie să îşi facă neapărat aceste teste

Toate femeile trebuie să îşi facă neapărat aceste teste
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Mai 2018   •   18:48

Dacă vrei să fii cu analizele la zi, îţi spunem ce investigaţii medicale sunt necesare pentru tine, în funcţie de vârstă şi de moştenirea genetică. Nu uita! E mai bine să previi boala decât să o tratezi.

După un control de rutină, medicul de familie este cel care stabileşte testele obligatorii pe care trebuie să le faci. Specialistul va ţine cont de istoricul familial, pentru investigaţiile care ţin de bolile ereditare, cum sunt afecţiunile tiroidiene, diabetul etc.

Între 20 şi 30 de ani

Teoretic, o tânără de 20 de ani ar trebui să fie clinic sănătoasă. Dar, spune medicul Manuela Pumnea, specialist medicină internă, la clinica Polisano din Sibiu, „în cazul celor care au avut rude cu diferite boli, este indicat să facă investigaţii în acel sens. În general, sunt utile: hemoleucograma completă, VSH – determină viteza sângelui, sideremia – depistează anemiile, spre exemplu, PCR – identifică eventualele infecţii-, determinarea enzimelor hepatice, controlul funcţiei renale“. Încă de la începerea vieţii sexual, fă anual, obligatoriu, testul Babeş-Papanicolau.

Continuarea, pe clickpentrufemei.ro.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close