Antena 3 CNN Life Top schimbări pe care să le faci înainte de venirea iernii

Top schimbări pe care să le faci înainte de venirea iernii

În acest an te vei ocupa mai puțin de mesele alături de un grup mare de prieteni și familie, pentru a te proteja de infecția cu noul coronavirus, așa că te poți concentra pe ce poți schimba prin casă. Renovări, mici modificări și reparații – toate acestea te vor ajuta să te bucuri de confortul casei tale fără griji. Ia în considerare și schimbările climatice care se petrec la nivel global și temperaturile care scad în fiecare an în timpul sezonului rece. Casa ta trebuie să fie pregătită pentru zile și nopți geroase, iar acestea sunt schimbările și verificările cele mai importante:

Top schimbări pe care să le faci înainte de venirea iernii
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2020   •   13:12

Verificarea sistemului de încălzire

Nu te poți bucura de timpul petrecut acasă dacă sistemul de încălzire nu funcționează temeinic. Este important, înainte să se instaleze frigul în adevăratul sens al cuvântului, să chemi o echipă profesionistă să se ocupe de verificarea centralei, a caloriferelor și a țevilor de gaz. Dacă încă folosești sobe pe lemne, va fi necesară o curățare a hornului și o verificare mai în detaliu a sobei, pentru a nu apărea surprize odată cu primele focuri mai serioase.

Iarna aceasta poate fi momentul oportun să faci o schimbare mult așteptată și să instalezi o centrală termică, alături de un întreg sistem de încălzire pe gaz. Acesta va aduce o cheltuială mai mare la început, însă îți va oferi mai multe avantaje în timp. De asemenea, odată cu instalarea caloriferelor te vei bucura de o încălzire uniformă a tuturor spațiilor în casă, inclusiv în baie și bucătărie sau pe hol. Caldura oferita de calorifere se propagă rapid în întreaga locuință, iar dacă ai o centrală bună, acestea se vor încălzi foarte repede.

Verificarea geamurilor

După o perioadă, chiar și termopanele pot ridica diverse probleme. Sistemele de închidere se defectează adesea, motiv pentru care poți simți curenți de aer rece care intră prin marginile ferestrelor. Dacă observi orice neregulă atunci când închizi sau când deschizi geamurile, contactează un specialist care poate determina cauza exactă. Dacă nu rezolvi din timp aceste probleme, sistemul de încălzire nu va face față, iar în locuință va fi mereu răcoare. Facturile la gaze vor fi și ele mai ridicate, tocmai din cauza faptului că nu va exista o temperatură constantă în încăperi.

Dacă locuiești într-o casă veche și simți că aerul rece intră pe lângă geamuri, s-ar putea să fie nevoie de o izolare cu spumă poliuretanică. Însă, dacă observi infiltrații de apă în aceste zone, nu vei putea rezolva problema doar cu ajutorul unei spume. În acest caz va trebui să găsești o cale de a etanșa găurile din perete.

Schimbarea decorului

Un factor important în ambianța casei tale îl reprezintă decorul, iar în timpul iernii ai nevoie de cât mai multe elemente care îți permit să te relaxezi, să te bucuri de o carte bună, dar și să fii productiv, dacă muncești de acasă. Concentrează-te pe ceea ce te reprezintă pe tine și întreaga familie. De exemplu, pentru un colț de lectură ai nevoie de un fotoliu confortabil, o pătură moale și un lampadar cu picior lung. Dacă vrei să faci ceva și mai special, instalează un șemineu sub televizor pentru a accentua senzația de sanctuar oferită de locuința ta pe timp de iarnă.

Nu uita de covoarele călduroase care ajută la izolarea termică și fonică. Este recomandat să le așezi și în jurul patului, dacă nu-ți dorești să începi fiecare dimineață cu picioarele pe parchetul răcoros. Acordă atenție iluminatului de asemenea și instalează benzi LED pentru lumina indirectă și caldă. Acestea se potrivesc în locuri precum partea inferioară a mobilierului din bucătărie, în partea din spate a ramei patului sau sub formă de profile decorative pentru tavan.

Verifică instalațiile de bază pentru sezonul rece și fă schimbările pe care le-ai tot amânat din diferite motive. În această iarnă este important să te simți cât mai bine acasă și să poți uita pentru câteva momente de grijile cotidiene.

Sursă foto: pexels.com

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close