A fiert câteva coji de nuci verzi și a băut lichidul. Nici nu se aștepta la acest efect

de M.Z.    |    20 Oct 2017   •   09:59
A fiert câteva coji de nuci verzi și a băut lichidul. Nici nu se aștepta la acest efect Foto: pixabay.com

Cojile nucilor verzi au proprietăţi uimitoare, datorită conţinutului mare de tanin şi iod, însă adesea oamenii le aruncă, fără a şti ce rol important au acestea pentru sănătatea lor. Aceste coji sunt indicate pentru combaterea afecţiunilor stomacului şi infecţiilor intestinale acute.

Atunci când sunteți deranjați la stomac, puteți încerca acest remediu. În 300 de ml de apă, se adaugă cinci linguriţe de coji de nuci verzi mărunţite, care se lasă la macerat 10 ore. Se strecoară, iar amestecul rămas se fierbe cu 300 ml de apă timp de cinci minute și se bea un litru din acest lichid, potrivit doctor.info.ro.

De asemenea, coaja de nuca verde mai poate fi folosită şi pentru a îndepărta negii. Specialiştii spun că această coajă conţine substanţe care au un efect antiinfecţios, precum taninurile şi iodul.
 

x close