Antena 3 Life Viață sănătoasă A mâncat timp de 40 de zile, 40 de linguriţe de ZAHĂR/zi. Efectul a fost şocant: "Am fost foarte aproape de moarte"

A mâncat timp de 40 de zile, 40 de linguriţe de ZAHĂR/zi. Efectul a fost şocant: "Am fost foarte aproape de moarte"

de O.P.    |    17 Feb 2015   •   09:57
A mâncat timp de 40 de zile, 40 de linguriţe de ZAHĂR/zi. Efectul a fost şocant: "Am fost foarte aproape de moarte"

Zahărul este ascuns chiar şi în alimentele... sărate, pentru a le spori gustul şi aroma. Aşa că atunci când ne decidem să renunţăm la zahăr, ar trebui să avem în vedere că şi pâinea, ori mezelurile, iaurturile, ori brânzeturile procesate conţin cantităţi deloc de neglijat de zahar.

Un tânăr actor din Australia a vrut să facă un experiment. A renunţat, timp de 40 de zile la mâncarea nesănătoasă, de tip fast-food şi şi-a axat dieta pe alimente sărace în grăsimi, considerate de foarte mulţi nutriţionişti ca fiind "sănătoase".

Rezultatul? Nu a fost deloc cel aşteptat.

S-a îngrăşat 8 kilograme, organele interne s-au "învelit" în grăsime, iar colesterolul a trecut cu mult de limitele normale. Medicii i-au spus că dacă va continua o astfel de dietă, cel mai probabil viaţa i se va scurta dramatic: "Ficatul meu era aproape de ciroză", spune Damon.

Actorul Damon Gameau, în vârstă de 39 de ani a descoperit cu stupoare că zahărul se află în sucul de portocale, în fructele uscate, în cereale, ori maioneza săracă în grăsimi.

După ce a renunţat la "dietă", corpul actorului aproape că a cedat: "Am leşinat în magazin, corpul imi cerea din ce în ce mai mult zahăr".

Medicii ne recomandă o dietă echilibrată, cu un consum redus de zahăr şi grăsimi.

×
Subiecte în articol: zahar diete
Parteneri
x close