Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă A renunțat pentru 6 luni la șampon. Ce s-a întâmplat cu părul ei după acest experiment

A renunțat pentru 6 luni la șampon. Ce s-a întâmplat cu părul ei după acest experiment

A renunțat pentru 6 luni la șampon. Ce s-a întâmplat cu părul ei după acest experiment
Sursa foto: foto. pixabay.com
18 Apr 2016   •   16:15

Din ce in ce mai multi oameni si in special femile au mari probleme cu parul. Ori prea uscat, ori prea ars, prea rupt, prea fragil ori cu scalpul iritat, matreata, cojite si altele, parul a devenit o problema de sanatate pe care multe persoane incearca sa o acopere prin tot felul de tratamente, vopsele, creme si solutii ce nu adreseaza in nici un caz problema ci doar ascund pentru o periaoada efectele, scrie viataverdeviu.ro.

O masura precum eliminarea solutiilor de spalat chimice, pline de toxine si alte substante periculoase precum : sampon, balsam, gel, ceara, fixativ sau altele, pare sa fie exagerata, insa poate da rezultate remarcabile pentru sanatatea parului tau.

Iata mai jos povestea unei reporterite care a incercat o perioada de timp sa isi fereasca parul de astfel de substante.

''Parul meu este tot mai sanatos si mai usor de aranjat cu cat evit mai mult samponul. Nu mai este la fel de gras si pot sa-l spal tot mai rar, de obicei o data la 4-5 zile. Este mai moale, mai stralucitor si nu se mai electrizeaza asa de mult ca inainte. Am avut mai putine zile in care nu se aseza bine si pot obtine suvite naturale si ondulate dandu-mi cu putin ulei de cocos prin parul umed.

Doar de doua ori am folosit un sampon natural in loc de bicarbonat de sodiu si otet, si asta cand am calatorit in Honduras si Mexico pentru niste sarcini de munca in primavara. In ambele dati am preferat sa nu dau explicatii pentru pudra alba ciudata din bagaj (bicarbonatul de sodiu). Am sesizat o mare diferenta dupa ce m-am spalat cu sampon. Parul era mai uscat si mai aspru si s-a ingrasat in doua zile. Am observat, de asemenea, ca pielea capului avea mancarimi, probabil pentru ca samponul inlatura uleiurile naturale ale scalpului'', a mărturisit ea.

 

×
Subiecte în articol: experiment
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close