x close

Adevărul depre soia. Nutriţioniştii pun capăt controverselor

de M.Z.    |    23 Ian 2020   •   16:51
Adevărul depre soia. Nutriţioniştii pun capăt controverselor 418 Foto: pixabay.com

În ultima perioadă, au apărut controverse cu privire la adevăratele beneficii şi pericole la care se expun cei care consumă produse preparate pe bază de soia, în special legate de soiurile modificate genetic.

„Există însă școli de nutriție, în special occidentale, care consideră că soia conține mari cantități de toxine, acid fitic, substanțe fitoestrogene care influențează negativ în special funcțiile glandelor endocrine, produc tulburări de creștere și sunt cauza pubertății precoce (...). S-a observat și faptul că populația asiatică, o mare consumatoare de soia, este mai predispusă la cancer esofagian și gastric”, a spus nutriționistul Lygia Alexandrescu, potrivit stirilekanald.ro.

„În același timp, nu trebuie uitat faptul că soia se consumă în cantități mari în China și în Japonia, unde incidența bolilor cardiovasculare și bolilor canceroase este mult mai mică decât în lumea apuseană. În plus, studiile arată că femeile care consumă în mod regulat produse pe bază de soia au un risc mai mic de cancer mamar”, a arătat nutriționistul.
 

Citeşte mai multe despre:

soia lygia alexandrescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati