Adevărul despre cartofii violet care se găsesc în supermarketurile din România

de D.G.    |    30 Ian 2017   •   19:15
Adevărul despre cartofii violet care se găsesc în supermarketurile din România sursa foto: Jurnalul.ro

Îți plac la nebunie cartofii (albi și roșii), dar îi eviți pentru că știi cât de mult îngrașă? Am o veste pentru tine: îi poți înlocui cu un nou soi, mult mai sănătoși: cartofii violeți.

Este adevătat că nu mulți au auzit de ei și nici nu sunt așa de ieftini, însă merită să-i introduci în alimentația ta. Pe lângă faptul că acest soi este indicat în curele de slăbire, cartofii violeți au numeroase beneficii pentru organism. Iată doar câteva dintre acestea!
 
Cartoful violet este bogat în vitamina C, dar și în fier, calciu, potasiu, proteine, fibre și carbohidraţi. Ajută la slăbit și scade tensiunea
 
Această legumă minune ajută la întărirea sistemului imunitar, la arderea grăsimilor și la prevenirea bolilor cardiovasculare. În plus, un studiu recent a demonstrat că tensiunea arteriala a persoanelor care au consumat cartofi violeți (gătiți la aburi, fierți sau la cuptor) de două ori pe zi, timp de o lună, a scăzut.

Pe de altă parte, aceste persoane nu au luat în greutate. Scăderea tensiunii se datorează antioxidanților care se găsesc în acest soi de cartofi.

Continuarea, pe jurnalul.ro.

Parteneri
x close