Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ai intrat încălţat în casă? Înlătură imediat covorul - este pericol!

Ai intrat încălţat în casă? Înlătură imediat covorul - este pericol!

Ai intrat încălţat în casă? Înlătură imediat covorul - este pericol!
Sursa foto: foto: pixabay.com
21 Sep 2016   •   18:22

Unele persoane obișnuiesc să intre și să stea încălțați în casă, dar acesta este un obicei dăunător. Prin acest obicei aduceți destul de multă murdărie în casă și trebuie să curățați covoarele mai des. Totodată, aduceți foarte multe bacterii și microbi care se răspândesc foarte repede prin casă, potrivit perfect-ask.com.

În Arizona, în cadrul unui centru de cercetări, s-a efectuat un studiu care a demonstrat că aproximativ 421.000 de bacterii diferite sunt prezente pe suprafața tălpii a 96% de încălțăminte.

Deși aparent încălțămintea este curată, totuși ea este plină de murdărie. Printre cele mai periculoase bacterii sunt: Klebsiella pneumonia – provoacă infecții ale tractului urinar; Serratia ficaria – provoacă infecții ale sistemului respirator; bacteria E.coli – provoacă boli digestive grave.

Cea mai periculoasă dintre aceștia este bacteria E.coli care pe lângă sistemul digestiv poate afecta și rinichii. Sunt posibile și cazuri letale. Sursa principală a acestei bacterii sunt toaletele publice. Dacă încercați să evitați aceste locuri, nu sunteți scutiți de infectare, deoarece aceste bacterii se află pe străzi, trotuare, în locuri publice.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close