Antena 3 Life Viață sănătoasă Apel al OMS pentru folosirea seringilor de unică folosință

Apel al OMS pentru folosirea seringilor de unică folosință

de O.P.    |    24 Feb 2015   •   08:15
Apel al OMS pentru folosirea seringilor de unică folosință

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat luni un apel la utilizarea seringilor de unică folosință, pentru a lupta împotriva propagării bolilor infecțioase letale, informează agențiile AFP și EFE.

OMS a prezentat o nouă politică privind folosirea în siguranță a seringilor pentru a reduce și a elimina cu timpul folosirea lor la mai mult de o persoană și a preveni răspândirea bolilor infecțioase și transmisibile pe această cale, precum hepatita sau SIDA.

"Milioane de persoane ar putea fi protejate împotriva infecțiilor transmise de injecții cu condiția ca programele medicale să utilizeze seringi de unică folosință", notează OMS.

Potrivit unui studiu din 2014, aproximativ "1,7 milioane de persoane au fost contagiate cu virusul hepatitei B, circa 315.000 cu virusul hepatitei C și 33.800 cu HIV în urma unei injecții".

În fiecare an sunt efectuate 16 miliarde de injecții, dintre care 5% sunt vaccinuri, iar alte 5% servesc la alte proceduri precum transfuziile de sânge. Restul de 90% sunt injecții intramusculare sau sub-cutanate pentru administrarea de medicamente.

×
Parteneri
x close