Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Aproape o mie de europeni contactează zilnic tuberculoza

Aproape o mie de europeni contactează zilnic tuberculoza

Aproape o mie de europeni contactează zilnic tuberculoza
de S.T.    |    18 Mar 2015   •   09:50

Aproape o mie de europeni contactează zilnic, în medie, tuberculoza, în special în partea de est a continentului, susține un raport comun al Organizației Mondiale a Sănătății și al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

"Tuberculoza multi-rezistentă (MDR-TB) face în continuare ravagii în regiunea europeană, transformând-o în cea mai afectată zonă din lume", a indicat într-o declarație directoarea pentru Europa a OMS, Zsuzsanna Jakab, citată de AFP.

Doar 50% dintre bolnavi sunt diagnosticați și numai jumătate dintre aceștia se vindecă.

În 2013, în Europa au fost raportate 360.000 de cazuri de tuberculoză, în scădere cu 5,6% pe an, însă 85% dintre acestea au fost depistate în 18 țări cu "prioritate ridicată" din Europa de Est, se indică în raportul publicat marți.

De asemenea, potrivit acestuia, 38.000 de persoane au murit, în special în ţările respective, care includ Rusia, statele baltice, dar și România și Turcia.

Tuberculoza rămâne a doua boală infecțioasă cu cea mai mare mortalitate la nivel mondial după SIDA. În 2013 au fost înregistrate 9 milioane de cazuri noi și 1,5 milioane de decese, față de 1,6 milioane de decese asociate cu SIDA în 2012.

Ziua mondială a luptei împotriva tuberculozei este marcată în 24 martie, încheie AFP.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close