Antena 3 Life Viață sănătoasă AVERTISMENT de la OMS: Amploarea epidemiei de Ebola este "mult SUBEVALUATĂ"

AVERTISMENT de la OMS: Amploarea epidemiei de Ebola este "mult SUBEVALUATĂ"

de M.Z.    |    15 Aug 2014   •   11:21
AVERTISMENT de la OMS: Amploarea epidemiei de Ebola este "mult SUBEVALUATĂ"
Sursa foto: Foto: scmp.com

Amploarea epidemiei de Ebola este "mult subevaluată", a atras atenţia, joi seara, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce reprezentanţii săi au mers în zonele afectate de acest virus.

 
"Personalul prezent în zonele de epidemie adună probe care arată că numărul cazurilor raportate şi numărul deceselor subestimează cu mult amploarea epidemiei", se afirmă în comunicatul OMS, informează AFP
 
"Epidemia provocată de virusul Ebola în Africa de Vest continuă să se extindă, cu 1.975 de cazuri şi 1.069 de morţi în Guineea, Liberia, Nigeria şi în Sierra Leone", avertizează organizaţia internaţională. 
 
În faţa acestei situaţii, "OMS coordonează o creştere masivă a răspunsului internaţional (la epidemie) cu sprijinul individual al diverselor ţări, agenţii de control al bolilor şi agenţii care aparţin Naţiunilor Unite". 
 
"Este de aşteptat ca epidemia să dureze o anumită perioadă de timp. Planul operaţional de răspuns al OMS se întinde pe următoarele luni", menţionează aceasta. 
 
Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia acestei febre hemoragice în 1976, a făcut până în prezent 1.069 de morţi: 377 în Guineea, 355 în Liberia, 334 în Sierra Leone şi trei în Nigeria. 

Numărul celor care au murit din cauza virusului Ebola a trecut deja de 1.000

×
Subiecte în articol: Ebola epidemie ebola OMS
Parteneri
x close