Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Boli in functie de grupa sanguina: ce spune grupa de sange despre sanatatea ta

Boli in functie de grupa sanguina: ce spune grupa de sange despre sanatatea ta

Boli in functie de grupa sanguina: ce spune grupa de sange despre sanatatea ta
de O.P.    |    24 Mar 2015   •   13:23
Poti sa schimbi regimul alimentar, sa te apuci de sport, sa te lasi de fumat, dar nu poti sa-ti schimbi grupa de sange. Fiecare grupa sanguina este asociata cu riscul crescut pentru anumite boli.

Grupa de sange este determinata de niste substante microscopice mostenite de la parinti, substante care “traiesc” pe suprafata celulelor rosii din sange. Aceste substante interactioneaza cu sistemul imunitar, iar modul de interactiune modifica gradul de risc in aparitia unor boli relativ comune.

In functie de grupa sanguina – A, B, AB sau 0 – esti mai mult sau mai putin predispus sa suferi de boli de inima, de cancer sau de alte afectiuni.

BOLI IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA: PROBLEME DE MEMORIE Persoanele care au grupa de sange AB prezinta un risc crescut de a suferi de probleme mintale odata ce inainteaza in varsta, se arata intr-o cercetare publicata in revista de specialitate “Neurology”. In randul varstnicilor cu grupa de sange AB, probleme de memorie sunt mai frecvente decat in randul varstnicilor cu alte grupa sanguine.

BOLI IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA: CANCERUL DE STOMAC Tot in cazul persoanelor cu grupa de sange AB, cancerul de stomac este mai frecvent cu 26% decat in cazul persoanelor cu grupa de sange B sau 0, se arata intr-un studiu publicat in American Journal of Epidemiology. Insa nici persoanele cu grupa de sange A nu stau exceptional de bine. Acestea prezinta un risc crescut cu 20% de a face cancer stomacal comparativ cu cei care au sangele grupa B sau 0. Cauza descoperita de oamenii de stiinta este o bacterie denumita H.Pylori. Desi doua treimi din populatia Globului are aceasta bacterie in organism, persoanele cu grupa de sange AB si A au o reactie imunologica diferita in fata H.Pylori, fapt care creste riscul de cancer.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close