Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce conține, de fapt, ciocolata albă. Alimentele care sunt în realitate altceva decât ce scrie pe etichetă

Ce conține, de fapt, ciocolata albă. Alimentele care sunt în realitate altceva decât ce scrie pe etichetă

Ce conține, de fapt, ciocolata albă. Alimentele care sunt în realitate altceva decât ce scrie pe etichetă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Aug 2016   •   18:37

Există cazuri în care producătorii din domeniul alimentar ne prezintă produsele sub o formă eronată. Jurnaliștii Descopera.ro prezintă câteva exemple de alimente care au un conţinut total diferit faţă de cel prezentat pe ambalaje.

Ciocolata albă

Există voci care susţin că ciocolata albă nu este, de fapt, ciocolată, deoarece ea ar trebui să conţină bucăţi de ciocolată produse din lichior fabricat din boabe de cacao. Specialiştii în domeniul alimentar le dau dreptate, spunând că ciocolata albă este realizată din unt de cacao, zahăr, vanilie, produse lactate şi lecitină. 

Uleiul de măsline extravirgin 

Fenomenul ,,Agromafiei" din Italia este cunoscut deja în întreaga lume. Principalul domeniu vizat este cel al producţiei de ulei de măsline, despre care specialiştii americani spun că este fals într-o proporţie foarte mare. De exemplu, în SUA, se estimează că una din patru sticle cu lei de măsline extravirgin de provenienţă italiană este, de fapt, ulei de floarea-soarelui căruia i s-au adăugat coloranţi.

Continuarea pe Descopera.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close