Ce schimbări benefice organismului tău se petrec atunci când bei bicarbonat de sodiu dizolvat în apă

de O.P.    |    09 Oct 2014   •   11:29
Ce schimbări benefice organismului tău se petrec atunci când bei bicarbonat de sodiu dizolvat în apă

Iată câteva efecte benefice organismului aduse de consumul de bicarbonat de sodiu combinat cu apă:

Echilibreaza pH-ul 

Bicarbonatul de sodiu iti poate alcaliniza organismul, ceea ce inseamna un pH mai echilibrat. Aciditatea este necesara in corpul tau pentru digestia eficienta, insa un pH mai alcalin este considerat mai sanatos, deoarece multe boli degenerative se pot dezvolta cu usurinta intr-un mediu acid.

Elimina pietrele de la rinichi

Rinichii sunt sensibili la urina acida, mai ales ca aceasta duce la formarea pietrelor in aceste organe. Asadar, daca bei bicarbonat de sodiu, refaci echilibrul in rinichi si pietrele nu se vor mai forma la fel de usor.


Anti-acid

Fiind alcalin, bicarbonatul de sodiu neutralizeaza acidul, iar daca ai probleme cu refluxul gastric, poti bea bicarbonat de sodiu ca sa tratezi problema.

Anti-septic

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit si ca anti-septic usor – poate omori anumite tipuri de paraziti, ciuperci si mucegai. Este bun si pentru dezinfectarea gurii si gatului atunci cand esti racita – fa gargara cu apa si bicarbonat de sodiu.

Trateaza infectiile urinare

Daca amesteci apa cu bicarbonat de sodiu si bei solutia, poti trata cu usurinta infectiile urinare. Pentru ca poate combate infectia si pentru ca reduce aciditatea urinei.

x close