Antena 3 Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei prea multă apă: "Este la fel de rău"

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei prea multă apă: "Este la fel de rău"

de O.P.    |    19 Feb 2015   •   07:41
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei prea multă apă: "Este la fel de rău"

Consumul excesiv de apă poate fi dăunător pentru sănătate, pentru că poate da peste cap anumite procese, în pofida binecunoscutului sfat că trebuie să bem doi litri de apă pe zi pentru a fi sănătoși, relatează miercuri 7sur7.be.

Se recomandă între șase și opt pahare de apă pentru stimularea concentrării și scăderea intensității migrenelor și chiar pentru a reduce foamea.

Dar cine transpiră mult, de exemplu, nu trebuie să compenseze bând multă apă. 'Efectul este uneori invers. Dacă cineva bea mai multă apă decât este necesar, corpul va transpira încercând să scape de cantitatea în exces', spune profesorul Mark Whitley, chirurg și fondator al clinicii londoneze care îi poartă numele, citat în Daily Mail.

Prea multă apă poate provoca și insomnii. 'Când adormim, creierul nostru eliberează un hormon anti-diuretic ce încetinește funcția renală și care ne face să uităm de nevoia de a urina în timpul nopții', spune Whitley. În schimb, dacă se consumă prea multă apă seara, surplusul de lichid din corp depășește posibilitățile hormonului ADH și apare trezirea în zori pentru a merge la toaletă, urmată de greutatea de a adormi din nou.

×
Parteneri
x close