Cele 3 "prafuri albe" care pot duce la cancer. Neurolog celebru: "Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit"

de M.Z.    |    27 Ian 2020   •   11:44
Cele 3 "prafuri albe" care pot duce la cancer. Neurolog celebru: "Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit" Foto: captura Antena 3

Albul reprezintă, în general, puritatea, însă din punct de vedere alimentar, albul reprezintă o culoare ce se poate asocia cu apariţia cancerului. În multe cazuri, alimentele procesate reprezintă doar „prafuri” ce duc treptat la diverse afecţiuni. 

"Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru", a explicat celebrul profesor neurolog și cercetător, Dumitru Constantin Dulcan, potrivit sfatulmedicului.ro.

În sprijinul celor spuse de Dulcan, vine și celebrul cercetător în alimentație Gheorghe Mencinicopschi. El pune că alimentele bogate în sare, spre exemplu, duc la deshidratare care nu se manifestă prin sete acută, ci prin dorința de alimente sărate. Apoi, consumarea unei cantități mari de zahăr va duce la îngrășare și chiar obezitate, fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime. Și așa intri într-un cerc vicios.

Şi stresul are un rol esenţial, din păcate. "Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem", a adăugat prof. Dulcan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close