Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cinci motive pentru care te îngrași chiar dacă respecți o dietă sănătoasă

Cinci motive pentru care te îngrași chiar dacă respecți o dietă sănătoasă

Cinci motive pentru care te îngrași chiar dacă respecți o dietă sănătoasă
Sursa foto: Pixabay
23 Ian 2017   •   11:35

Te-ai hotarat sa respecti o dieta sanatoasa, care sa te ajute sa slabesti sau sa te mentina in forma dorita si chiar o faci de ceva timp, dar observi ca numarul de kilograme continua sa creasca?

Principala cauza a ingrasarii ramane, conform nutritionistilor, alimentatia bogata in zahar si grasimi saturate si in numarul mai mare de calorii ingerate decat al celor consumate. Dar riscul extinderii obezitatii i-a facut pe oamenii de stiinta sa extinda studiile si spre alte cauze posibile ale cresterii in greutate, unele dintre ele fara nici o legatura cu dieta zilnica.

– Confortul marit din locuinte

Unii specialisti dau vina plusului de kilograme pe confortul marit in care traieste omul zilelor noastre. Nu e vorba numai de renuntarea la miscare prin folosirea automobilului, liftului etc. Se pare ca si temperatura constanta la care ne place sa traim atat vara cat si iarna adauga cateva grame in plus zilnic masei corporale, care in timp se vad.
E simplu: vara apasam pe un buton si deschidem aerul conditionat, iarna, apasam pe alt buton si pornim aparatele de incalzit; efortul e minim iar corpul nostru nu consuma energie in plus sa se incalzeasca iarna si nu transpira vara din cauza caldurii. Unii specialisti contesta aceasta teorie pe motiv ca iarna, pe vreme rece, oamenii ar consuma mai multe grasimi din cauza frigului, ceea ce duce la ingrasare, dar nu se intampla asa ceva daca se respecta o dieta de iarna sanatoasa.

– Substantele chimice din ambalaje si din mediu

Unii cercetatori au ajuns la concluzia ca anumite chimicale, pe care le-au numit substante obezogene si care includ bisfenolul-A (BPA), ftalatii, atrazina, organotinele, acidul perfluorooctanoic etc, pot fi o alta cauza a ingrasarii. Aceste substante se gasesc in ambalajele de plastic, in jucarii, in alimentele conservate, in captuseala cutiilor de conserve, in apa marilor ca urmare a solutiilor de protejare a navelor, in vasele de gatit de teflon, non-aderente etc. Substantele obezogene sunt foarte periculoase; ele pot duce nu nuami la ingrasare, prin inmultirea celulelor adipoase, ci si la...

Citeste mai mult la grasomega.ro.

 

×
Subiecte în articol: dieta viata sanatoasa
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close